abtb Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 No,no. Robota robi wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 Pomalowałem orła na pawęży rufowej oraz napis i liście na dziobie. Malowane z "ręki" metalizerem Vallejo Liquid, kolor "stare złoto". Taka mała wprawka przed następnym projektem, gdzie zdobień będzie full. Nie wiem, czy lepsze Vallejo , czy też pasty metaliczne Agamy, którymi malowałem La Reale 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 Po ponad 2 latach leżakowania czas zabrać za dalsze prace. Tym razem pokład wyklejam z takich "deseczek" Artwoxa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 A Langleja to kto skończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 W dniu 15.07.2023 o 01:12, Szydercza Gała napisał: A Langleja to kto skończy? no przecież też musi swoje wyleżakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Leżakowanie to ZUO. Nic dobrego z niego nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 6 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Deskowanie pokładu zostało chwilowo wstrzymane. Najpierw trzeba pomalować elementy drewniane na pokładzie. Później przerobimy to drewno na "wysoki połysk" jak ławka z tramwaju. Zabrałem się też za maszty. Będą w kolorze jasnego drewna. Najpierw na akrylowym Gunze H318 położony Burn Umber Van Gogha. Po około 30-40 minutach ściernie nadmiaru farby patyczkami do właściwego koloru. Prawy maszt przed ścieraniem farby, lewy kolor docelowy. Pozostałe części omasztowania będą białe. Z omasztowania zostało mi jeszcze do wykonania część bukszprytu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Czekam na kontynuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Dawaj dalej, dobrze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2023 Powoli do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 12 Sierpnia 2023 Share Napisano 12 Sierpnia 2023 Fajny warsztat ale drewno na maszcie super, jak "żywe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 drewniany pokład tak, świetnie sie to układa - ale czy jak plankujesz to nie winna być planka centralna i od niej odchodzisz lewo praw ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 W dniu 21.08.2023 o 16:29, laskonogi napisał: drewniany pokład tak, świetnie sie to układa - ale czy jak plankujesz to nie winna być planka centralna i od niej odchodzisz lewo praw ... ? nie zawsze układa się plankę centralną. Ja posłużyłem się planem deskowania wg. planów Mamoli, gdzie układa się planki od osi centralnej na lewo i prawo. Maszty w malowaniu docelowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi