jarross Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Napisałeś o całej rodzinie bf 109 a ja robię wersję G. A swoją drogą na LSP jest obszerne porównanie w 1:32 właśnie emilów z edka, hasegawy, matchboxa, dragona i trumpetera -polecam. Wiele osób z góry odrzuca trumpka czy hobybosa, często bezzasadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Robiłem i mam w gablotce Me 109 F4 Trumpetera były babole i co z tego,trochę chipsu na ogonie,poprawa kokpitu plus obrobienie kołpaka dremelem do kształtu ,zmiana wiatrochronu,przeszczepiony z Edka, rynienki km też idzie poprawić plus pare szczegółów od siebie,tyle potrafię, od podstaw nie więc cieszę się z tego co mam,o E4 słyszałem, nie mam żadnego, hasegawy też wszystkie są skopane,poprawiałem grzbiet,kołpak, wnęki...cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 No cóż, jak Gustawy to tylko Revell z nowym śmigłem. Trumpek niestety zrobił mnie już nie raz w jajo i jestem do niego mocno uprzedzony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 No,Gustawy fakt Revella chyba będą najlepsze,ale i tam są kwiatki,rozstaw rynienek czy w G10 a mam trzy,dokupowałem całe nosy z żywicy, chłodnice,kołpak dobry tylko linia podziału w złym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 W dniu 25.08.2023 o 12:58, barszczo napisał: Generalnie na palcach jednej ręki można policzyć tematy które im wyszły, Możesz podzielić się opinią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Jaro napisał: No,Gustawy fakt Revella chyba będą najlepsze,ale i tam są kwiatki,rozstaw rynienek czy w G10 a mam trzy,dokupowałem całe nosy z żywicy, chłodnice,kołpak dobry tylko linia podziału w złym miejscu G-10 ma mocno za uszami, ale będę go robił bez poprawek. Do G-6 dołożyłbym jeszcze bąble do wymiany, bo w modelu są za płaskie. Kołpak ok po poprawkach, ale łopaty śmigła już nie bardzo. Generalnie, kształtem i proporcjami model Revella jest najlepszy w tej skali. 1 godzinę temu, panmopsik napisał: Możesz podzielić się opinią ? Dobrze mówią o A-6, Swordfishu, F-105 i A-4. Osobiście dołożyłbym jeszcze F-100, bo go miałem na warsztacie. W 1:48 ten model nie wygląda już tak dobrze. Bardzo żałuję P-40F o którym już pisałem, a także Ju-87A. Błędy merytoryczne aż kłują w oczy, o kształcie i proporcjach nawet nie wspominam. Curtiss w tej wersji na szczęście nadciąga w skali 1:48, na Antona to sobie jeszcze dłuuugo poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) A-4 M chyba potrzebuje wielu zmian, nie wiem nic o wcześniejszych E, F ponieważ mam Hasegawę i to mi wystarcza Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Fakt,G6 bąble ma dziwne,,ale są zamienniki,G 10 ma zbyt płaskie wyoblenia,poprawa szpary po lewej stronie za wydechem nie załatwi sprawy w 1/48 nie znam się wcale,jestem od kilku lat w plastiku,samoloty tylko 1/32,zboczenie po trzydziestu prawie latach zabawy w kartonie. Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 Macchi już dostępny w Plastmodel,dziś kupiłem,za dwa dni myślę że pomacam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 17 minut temu, Jaro napisał: Macchi już dostępny w Plastmodel,dziś kupiłem,za dwa dni myślę że pomacam:) Daj znać co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 Się zrobi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 A tym czasem powrót po latach: I ponownie w sprzedaży, po nieco krótszym czasie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: A tym czasem powrót po latach: I ponownie w sprzedaży, po nieco krótszym czasie: A to nie jedyne wydanie tego modelu, które pojawi się na rynku w tym miesiącu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 17 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: A to nie jedyne wydanie tego modelu, które pojawi się na rynku w tym miesiącu... Wiem do czego zmierzasz, jeszcze powiedz że krótkie będą za jakiś czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 17 Września 2023 Share Napisano 17 Września 2023 Coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Z opóźnieniem Edytowane 18 Września 2023 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Edytowane 18 Września 2023 przez Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Edytowane 18 Września 2023 przez Jaro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 To chyba tyle z telefonu przesyłałem i wyszedł bajzel klikanie po dwa zdjęcia bo więcej nie wchodzi,a z resztą niezdarą ze mnie i pewnie nie umiem cóż trudno, jest jak jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 No cóż, do nabycia, ale nie w pierwszej kolejności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 3 godziny temu, Jaro napisał: rzekłbym że jak na 2023 rok to bardzo słabe linie podziału blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 Ano tak jest parę kwiatków,mi się nie podoba brak nitów,koła wyglądają na sflaczałe a nie ugięte,pasy to jakiś hard,z miliona malutkich blaszek ,szklarnia niby cienka i przezroczysta,ale pod światło rzuca refleksy,trzeba będzie polerować,są małe jamki skurczowe,ale nic poważnego,Stery do małej poprawki,niby jest jak trzeba ,ale trochę przejaskrawione,to tyle co mi sie zobaczyło po rozpakowaniu.Będą kontynuować temat najwyrazniej,stery poziome są podwójne,na dole skrzydeł sa zdublowane wybrzuszenia w kształcie łezki,to miał tylko Veltro z powodu instalacji działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Jaro napisał: To chyba tyle z telefonu przesyłałem i wyszedł bajzel klikanie po dwa zdjęcia bo więcej nie wchodzi,a z resztą niezdarą ze mnie i pewnie nie umiem cóż trudno, jest jak jest:) Dobrze widzę, że np. czerwone pola rondli to tak niezbyt równo pokryte kolorem? W dniu 17.09.2023 o 17:15, jarross napisał: Coś więcej? W środę. Edytowane 18 Września 2023 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 Coś w rodzaju szczotki dla konia załączyli gratis do modelu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi