makinen Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Ukończyłem, choć nadal podstawek nie umiem robić. Model przedstawia M1165 GMV. Baza to M1151 Academy, koła DEF Model, wieża i uzbrojenie Live Resin, przedni zderzak Tomcat, zabudowa tyłu to druk 3D. Figurki- Legend i Airborne Miniatures. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Super! Jest moc! Na razie obejrzałem "ogólnie", ale na pewno wrócę tu jeszcze po szczegóły. Na razie z małych "ajabymów", to może trochę brakuje wycieniowania skrzynek amunicyjnych (wszystkich). Podstawka... Kolejna jakby od jednej matrycy, a Afganistan/Irak/Syria to różne krajobrazy, można poszukać innych rozwiązań. Niestaranność obrobienia brzegów to inna sprawa, choć pewnie niektórzy w ogóle nie zwracają na to uwagi. Figurki - chyba coraz lepiej Ci wychodzą malarsko. Scenariuszowo - tak jakoś mi tu coś nie gra: ten rzucający sugeruje bliskość wroga, a wieża nieobsadzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Świetny i humvee, i figurki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Co do merytoryki to zrobiłeś miszmasz jeśli chodzi o opancerzenie... M1165 na którym się wzorowałeś ma pakiet LTAS B-kit (patrz choćby drzwi i progi): A u Ciebie to miszmasz z FRAG-5: Choćby inne progi i nadkola; drzwi - obudowa okna z jednego pakietu, kształt tylnych z drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Akurat wzorowałem się na innym, ale słowo teoretyka zawsze mile widziane. Edytowane 18 Lutego 2021 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Ogólnie mi się podoba, ciekawa wersja, której nikt u nas jeszcze nie robił. Merytorycznie nie udzielam się, zostawię to fachowcom. Nie jest to genialny model jak jeden z Twoich M1113, ale całkiem porządny i pewnie dużo traci przez te, bądź co bądź lepsze zdjęcia niż kiedyś, ale nadal słabe. Natomiast nie widzi mi się klika rzeczy. Strasznie jaskrawa lina i skrzynka amunicja na wieży, aż takie powinny być, masz jakieś foto? Nawet lekki kurz by trochę je stonował. Tak samo kolor nadwozia, moze to kwestia zdjęć ale wydaje mi się za jasny. Na koniec jedna rzecz, która bardzo mi się nie podoba i tutaj już nie widzę żadnego wytłumaczenia. W niektórych miejscach wash jest bardzo mocny, a w wielu, jak np. wspomniana jaskrawa skrzynka, załamania maski albo podstawa tylnej lewej anteny, nie ma go wcale. Skąd taka niedokładność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 A przy okazji - widzę, że zarzuciłeś już wstawianie galerii na forum Humvee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 8 minut temu, Zderzak napisał: Strasznie jaskrawa lina i skrzynka amunicja na wieży, aż takie powinny być, masz jakieś foto? Kolor skrzynki -choć były w różnych kolorach (ciemniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 35 minut temu, makinen napisał: Akurat wzorowałem się na innym, ale słowo teoretyka zawsze mile widziane. To pokaż na czym się wzorowałeś - mam na myśli kombinację typów pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 M1113 to zupełnie inna liga i zdecydowanie to wg mnie mój najlepszy model wraz z figurkami i podstawką. Na tego GMV byłem strasznie nagrzany i po raz kolejny przekonuję się, że odkładanie modelu „na później” nie wychodzi na dobre mi i modelowi. Zgadzam się ze wszystkimi zastrzeżeniami i rzeczywiście „efekt odstawienia” to krok od miłości do ...chęci skończenia. Cieszę się, że mam tę wersję, która jakieś dwa lata temu była opcją odległą jak obca galaktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Ta kombinacja z pancerzem to faktycznie odległa galaktyka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 6 minut temu, mandrivecs napisał: Ta kombinacja z pancerzem to faktycznie odległa galaktyka! Jednak nie tak daleka, jak 20 warsztatów opartych na inboxie i zdjęciach oryginalnych pojazdów. To jest dopiero INNY WYMIAR RZECZYWISTOŚCI. ps- szukasz guza? To się mogę za moment wpisać w 20 Twoich warsztatów z niewinnym „co tam słychać”? Rozumiem, ze zbierasz materiały naukowe , żeby nie robić tak rażących błędów merytorycznych jak ja. W zasadzie trudno je zrobić otwierając pudełko i robiąc jego zdjęcie. Tak bezpieczniej. W ostateczności zawsze można kupić cudzy model...resztę znasz. Miałem się nie odzywać mając nadzieję, że po pierwszym „eksperckim zabłyśnięciu” już zamilkniesz. Zajmij się może fotografowaniem kolejnych otwartych pudełek jako warsztaty, bo niestety nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem w dziedzinie merytoryki, a przede wszystkim wiarygodności, bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Moje 20 rozgrzebanych warsztatów to bardziej dziury w czasoprzestrzeni. Jeśli chcesz się wpisać w moje warsztaty, to MERYTORYCZNE uwagi zawsze mile widziane. Wydaje mi się, że pisałem na temat, ale jak zawsze krytyka - nawet zasadna nie jest mile widziana. Zawsze mogę pochwalić - przy siedemdziesiątym którmś humvee prawidłowo pomalowałeś zapinki maski. Gdybyś napisał co w modelu zostało pominięte i uproszczone, to bym nie pyszczył, ale świadomie próbujesz przemycić błędy i uproszczenia, a niewtajemniczeni mają się zachwycać. Elementy pancerza do okoła wozu mają w zasadzie jeden wspólny mianownik - kolor. Reszta to kogiel-mogiel. Mam jeszcze sporo modeli na stanie, więc trochę tych inboxów jeszcze będzie. Piotrek, zwyczajnie proponuję więcej dystansu do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi