zaruk Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Dowódca stracił głowę! W takim momencie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Trochę zdjęć ręcznika na szyi Starego: Tak wyglądał oryginalny: Trochę freehandu, literkę "m" muszę górą wydłużyć, spod brody będzie widoczna. Paseczki za grube. Będę cienkolił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Czas zagęścić ruchy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Dwa czy trzy dni pracy nad ręcznikiem i tyle go widzieli po osadzeniu głowy . No ale jest napis, jest satysfakcja. Brązowy wash na zaroście, rudo wygląda, ale jeszcze ziemisty i nuln dojdą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Ręka błogosławiąca... Czy to na pewno zamierzony kierunek? Na poważnie - wygląda na bardzo trudne, takie malowanie dużych postaci. Jestem pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 22:25, zaruk napisał: Na poważnie - wygląda na bardzo trudne, takie malowanie dużych postaci. Jestem pełen podziwu. Dzięki, zaruk, kwestia wprawy , a czy to wielkie postaci? Głowa ma wysokość 2 cm... spokojnie do ogarnięcia pędzlem. Przy skali 1:6, to już się zabawa zaczyna, tam to już bez aero się chyba nie może obejść. A w Hameryce to nawet popiersia w skali 1:2 ichnich bohaterów filmowych malują, szaleni. Czapka dostała koloru na górną część. Druga przymiareczka. Stary już nie taki rudy, ręka co błogosławiła, teraz trzyma słuchawkę . M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 I to niemal samymi łoszami.,Niezle.Ja tu pierdziele się blenduje.A ten z dopingiem jedzie.I takie efekty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2021 W dniu 25.04.2021 o 13:58, push-up78 napisał: I to niemal samymi łoszami.,Niezle.Ja tu pierdziele się blenduje.A ten z dopingiem jedzie.I takie efekty. Chciałbym tak umieć jak Ty, mistrzu. KaLeu przejrzał. Starałem się jak najbardziej zbliżyć do prawdy ekranu. Problem jest taki, że w odróżnieniu od oryginału, głowa Hinricha jest na tym samym poziomie, co kapitana, powinna być ciut niżej i pod innym kątem, to też ma wpływ na odbiór całości. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) KaLeun powinien, w moim przekonaniu, zezować bardziej w bok i do góry. Dolna warga powinna być chyba wygięta nieco do góry, w podkówkę, jakby miał się rozpłakać. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 21 godzin temu, zaruk napisał: KaLeun powinien, w moim przekonaniu, zezować bardziej w bok i do góry. Słusznie. Też to zauważyłem i od razu zastosowałem. Zdjęcie robione z górnego kąta, więc może mylić. Usta mogę trochę jeszcze wycieniować, powinno zagrać. Największym problemem w tym popiersiu (zauważyłem to za późno) jest to, że w odróżnieniu od oryginału, obie głowy są na jednakowym poziomie. Głowa Hinricha powinna być ciut niżej, ponadto pod innym kątem spogląda, bardziej w dół. Dlatego może być problem z odbiorem. No trudno. Czapka, pokolorowałem wstępnie detale: Chyba czas zwolnic podstawkę roboczą... Calvera czeka... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2021 W sumie wszystko pomalowane, dzisiaj dokończyłem czapkę. Skoro już zauważyłem, to zaczęło mnie to męczyć: Żeby dobrze oba popiersia spozycjonować, potrzebna jest delikatna chirurgia dłoni KaLeua. Trzeba by dwa palce (te zgięte) przemodelować, podciąć i przekleić wyprostowane. Jak myślicie, podjąć ryzyko? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 28 Kwietnia 2021 Share Napisano 28 Kwietnia 2021 Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije, ale ja tam wole hiszpańska Cave ja bym nie ruszał. A i tak : podglądałem, ale po cichu świetna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2021 W dniu 28.04.2021 o 21:11, Klapouch napisał: Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije, ale ja tam wole hiszpańska Cave ja bym nie ruszał. Ja tam lubię wszystko, byle dobrze sponiewierało . No tak mam, że skoro już to zauważyłem, to chociaż spróbowałem coś zrobić. Wybrałem metodę "na gorąco". W sumie obyło się bez strat, tylko ostatni paliczek małego palca zszedł razem z paznokciem . Się podpiłuje, się podklei i chyba teraz będzie jak należy. Oczy Hinricha na poziomie kości policzkowych KaLeua: Zdjęcia słabe, bo na szybko bez rozkładania warsztatu. W dniu 28.04.2021 o 21:11, Klapouch napisał: A i tak : podglądałem, ale po cichu świetna robota. Dzięki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Robiłeś coś z oczami kapitana? Teraz mam wrażenie że jest o niebo lepiej... W końcu patrzy ,,nigdzie", a patrzył ,,gdzieś". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 7 minut temu, myszaty napisał: Robiłeś coś z oczami kapitana? Dokładnie. Nic nie zrobiłem. Wystarczyło zmienić ich ustawienie. O to chodziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 No i cóż. Połączeni. Pozostało tylko dopracować palce kapitana (udało się też przy okazji dogiąć do słuchawki palce wskazujący i środkowy), poczekać na zamówione tabliczki i podstawkę, podmalować jeszcze wszystkie braki i - galeria. Dziękuję wszystkim Kolegom za wsparcie, kibicowanie i pomoc merytoryczną. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Robi wrażenie, pierwsza klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi