zaruk Napisano 14 Kwietnia 2021 Napisano 14 Kwietnia 2021 Dowódca stracił głowę! W takim momencie... 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Napisano 17 Kwietnia 2021 Trochę zdjęć ręcznika na szyi Starego: Tak wyglądał oryginalny: Trochę freehandu, literkę "m" muszę górą wydłużyć, spod brody będzie widoczna. Paseczki za grube. Będę cienkolił. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Napisano 22 Kwietnia 2021 Dwa czy trzy dni pracy nad ręcznikiem i tyle go widzieli po osadzeniu głowy . No ale jest napis, jest satysfakcja. Brązowy wash na zaroście, rudo wygląda, ale jeszcze ziemisty i nuln dojdą. 2 Cytuj
zaruk Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Ręka błogosławiąca... Czy to na pewno zamierzony kierunek? Na poważnie - wygląda na bardzo trudne, takie malowanie dużych postaci. Jestem pełen podziwu. Cytuj
Marcin M. Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Napisano 25 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 22:25, zaruk napisał: Na poważnie - wygląda na bardzo trudne, takie malowanie dużych postaci. Jestem pełen podziwu. Dzięki, zaruk, kwestia wprawy , a czy to wielkie postaci? Głowa ma wysokość 2 cm... spokojnie do ogarnięcia pędzlem. Przy skali 1:6, to już się zabawa zaczyna, tam to już bez aero się chyba nie może obejść. A w Hameryce to nawet popiersia w skali 1:2 ichnich bohaterów filmowych malują, szaleni. Czapka dostała koloru na górną część. Druga przymiareczka. Stary już nie taki rudy, ręka co błogosławiła, teraz trzyma słuchawkę . M. 3 Cytuj
push-up78 Napisano 25 Kwietnia 2021 Napisano 25 Kwietnia 2021 I to niemal samymi łoszami.,Niezle.Ja tu pierdziele się blenduje.A ten z dopingiem jedzie.I takie efekty. 1 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Napisano 26 Kwietnia 2021 W dniu 25.04.2021 o 13:58, push-up78 napisał: I to niemal samymi łoszami.,Niezle.Ja tu pierdziele się blenduje.A ten z dopingiem jedzie.I takie efekty. Chciałbym tak umieć jak Ty, mistrzu. KaLeu przejrzał. Starałem się jak najbardziej zbliżyć do prawdy ekranu. Problem jest taki, że w odróżnieniu od oryginału, głowa Hinricha jest na tym samym poziomie, co kapitana, powinna być ciut niżej i pod innym kątem, to też ma wpływ na odbiór całości. 4 Cytuj
zaruk Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) KaLeun powinien, w moim przekonaniu, zezować bardziej w bok i do góry. Dolna warga powinna być chyba wygięta nieco do góry, w podkówkę, jakby miał się rozpłakać. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez zaruk 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Napisano 27 Kwietnia 2021 21 godzin temu, zaruk napisał: KaLeun powinien, w moim przekonaniu, zezować bardziej w bok i do góry. Słusznie. Też to zauważyłem i od razu zastosowałem. Zdjęcie robione z górnego kąta, więc może mylić. Usta mogę trochę jeszcze wycieniować, powinno zagrać. Największym problemem w tym popiersiu (zauważyłem to za późno) jest to, że w odróżnieniu od oryginału, obie głowy są na jednakowym poziomie. Głowa Hinricha powinna być ciut niżej, ponadto pod innym kątem spogląda, bardziej w dół. Dlatego może być problem z odbiorem. No trudno. Czapka, pokolorowałem wstępnie detale: Chyba czas zwolnic podstawkę roboczą... Calvera czeka... 4 Cytuj
Marcin M. Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Napisano 28 Kwietnia 2021 W sumie wszystko pomalowane, dzisiaj dokończyłem czapkę. Skoro już zauważyłem, to zaczęło mnie to męczyć: Żeby dobrze oba popiersia spozycjonować, potrzebna jest delikatna chirurgia dłoni KaLeua. Trzeba by dwa palce (te zgięte) przemodelować, podciąć i przekleić wyprostowane. Jak myślicie, podjąć ryzyko? 1 Cytuj
Klapouch Napisano 28 Kwietnia 2021 Napisano 28 Kwietnia 2021 Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije, ale ja tam wole hiszpańska Cave ja bym nie ruszał. A i tak : podglądałem, ale po cichu świetna robota. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Napisano 29 Kwietnia 2021 W dniu 28.04.2021 o 21:11, Klapouch napisał: Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije, ale ja tam wole hiszpańska Cave ja bym nie ruszał. Ja tam lubię wszystko, byle dobrze sponiewierało . No tak mam, że skoro już to zauważyłem, to chociaż spróbowałem coś zrobić. Wybrałem metodę "na gorąco". W sumie obyło się bez strat, tylko ostatni paliczek małego palca zszedł razem z paznokciem . Się podpiłuje, się podklei i chyba teraz będzie jak należy. Oczy Hinricha na poziomie kości policzkowych KaLeua: Zdjęcia słabe, bo na szybko bez rozkładania warsztatu. W dniu 28.04.2021 o 21:11, Klapouch napisał: A i tak : podglądałem, ale po cichu świetna robota. Dzięki. 3 Cytuj
myszaty Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Robiłeś coś z oczami kapitana? Teraz mam wrażenie że jest o niebo lepiej... W końcu patrzy ,,nigdzie", a patrzył ,,gdzieś". 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Napisano 30 Kwietnia 2021 7 minut temu, myszaty napisał: Robiłeś coś z oczami kapitana? Dokładnie. Nic nie zrobiłem. Wystarczyło zmienić ich ustawienie. O to chodziło. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 1 Maja 2021 Autor Napisano 1 Maja 2021 No i cóż. Połączeni. Pozostało tylko dopracować palce kapitana (udało się też przy okazji dogiąć do słuchawki palce wskazujący i środkowy), poczekać na zamówione tabliczki i podstawkę, podmalować jeszcze wszystkie braki i - galeria. Dziękuję wszystkim Kolegom za wsparcie, kibicowanie i pomoc merytoryczną. 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi