johnrambo Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) W sumie to pierwszy model od 10 ponad lat, wybrałem taki prosty do treningu. Dwa razy myłem, po myciu Wamodem plastik lekko kruchy się zrobił- dlatego model jest zrobiony tak sobie na półkę :). Przy okazji przypomniałem jak się maluje, choć techniki malowania i farby przy każdym malowaniu się zmieniały i pewnie w następnym też będzie inaczej. Błoto nie wyszło w pewnym momencie zakleiłem taśma malarską , żeby nie było za wysoko ubłocone i wyszło jak od szablonu :D, zresztą tu wszystko jest przesadzone ale czas na następny, szkoda czasu na poprawianie starych modeli. Edytowane 16 Marca 2021 przez johnrambo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Mi tam się podoba a najbardziej to malowanie tego budynku jedna drobna uwaga - pod pojazdem o masie ponad 150 ton to te betonowe prefabrykaty by się skruszyły po jednym przejeździe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Prezentuje się ok, foty mógłbyś lekko rozjaśnić, ale szybko puki mało wyświetleń wywal te foty z figurkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 Budynek to tylko do zdjęcia. Fotografowanie to też nie łatwe jest, aparaty rozładowane i tel. Zrobiłem. Wstawiłem galerię tylko dlatego, że zrobiłem warsztat. Ogólnie to nie łatwo zrobić model ładnie, tym bardziej podziwiam Mistrzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Mi się podoba. Jakieś krzyże na burtach trochę urozmaiciły by prostą bryłę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Fajne cieniowanie, to jakiś distressing, modulacja czy oleje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 Cieniowałem mr.hobby zestawem do niemieckich pojazdów - wyszło fajnie, ale po brudzeniu itp. zrobiło się brzydko trochę. Nie mogłem sobie pozwolić na wiele, bo popełniłem duży błąd za mało dałem lakieru błyszczącego - to nauczka na przyszłość i ratowałem całość na tyle ile się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Podoba mi się bardzo fajny. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 mi się strasznie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi