don Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 Śnieg zrobiony, ale czegoś mi tu brakuje. Coś chyba muszę jeszcze dorobić. No i czołgista czeka, aż mu ktoś powie jakim numerem farby ma się pomalować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Może wypełnij te przestrzenie pomiędzy czymś podobnym, ale delikatniejszym Edytowane 9 Września 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Coś takiego właśnie myślałem zrobić, ale boję się przesadzić. Będę próbował. Edytowane 9 Września 2022 przez don Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Podkładaj coś, miększego bo zaraz bandaże gołe będą. To taki standard w malowaniu kółek, a wanna brudzenie midzio. Co to za figurant? Edytowane 9 Września 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Koła zdjąłem. Były tylko do zdjęć. Figurkę wypatrzyłem w jakimś większym zestawie, jest rzeźbiona pod ten model, dlatego chcę się dokładnie trzymać zdjęcia z epoki. Edytowane 9 Września 2022 przez don Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 10 Września 2022 Autor Share Napisano 10 Września 2022 Dołożyłem śniegu. Jest lepiej, ale... I włazy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 10 Września 2022 Share Napisano 10 Września 2022 Tak oglądam i zastanawiam się czy nie powinno coś być w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Bo tak na logikę lod musiał się gdzieś oprzeć [ewentualnie później popękać skruszeć]powinien moim zdaniem zachodzić na element zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 10 Września 2022 Autor Share Napisano 10 Września 2022 Lepiąc to opierałem się na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Września 2022 Share Napisano 10 Września 2022 (edytowane) https://photos.app.goo.gl/7VHdtTs8U2fgbDUZ7 Mam nadzieję, że link działa. Edytowane 10 Września 2022 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Zwróćcie uwagę, że pojazd na zdjęciu jest mocno zaśnieżony. Również z góry. Mnie chodzi tylko podwozie. Nie chcę przesadzić. Przespałem się z tym i jeszcze trochę dośnieżę. Chyba dokupię ten drugi śnieg, żeby wzbogacić fakturę, bo ten wychodzi płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Tył pojazdu wyszedł kozacko. Ppzdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Kolejna warstwa śniegu. I początek wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 (edytowane) Tak. W planie jest podstawka. Edytowane 11 Września 2022 przez don Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 10 Listopada 2022 Autor Share Napisano 10 Listopada 2022 Przypudrowałem jeszcze mikrobalonami od AK i to już chyba będzie wersja ostateczna. Dorobiłem trochę wyposażenia i składam zawieszenie. Jak skończę, wrzucę więcej zdjęć. W dniu 10.09.2022 o 21:14, Krzysiek12 napisał: Tak oglądam i zastanawiam się czy nie powinno coś być w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Bo tak na logikę lod musiał się gdzieś oprzeć [ewentualnie później popękać skruszeć]powinien moim zdaniem zachodzić na element zawieszenia A wracając do tego wpisu myślę, że proces powstawania tego tworu natury powstającego jednak sporo czasu może utworzyć coś takiego. Stopniowo gromadzący się na zawieszeniu śnieg, początkowo na pewno wsparty o elementy pojazdu, poddawany działaniu zmiennych warunków atmosferycznych (na przemian odwilż w dzień, mróz w nocy) z czasem utworzy taki lodowy nawis przylepiony do burty. Fachowcem w tej dziedzinie nie jestem, ale tak to sobie wyobrażam i tak mi to wyszło. Lepiej nie potrafię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 13 Listopada 2022 Autor Share Napisano 13 Listopada 2022 Zawieszenie złożone, więc kilka zdjęć. Próba w miniaturowej kabinie bezcieniowej z listwą ledową biała zimna. Wyszło średnio jak zwykle, ale widać chociaż dorobione drobiazgi. Okazało się, że lina jest za krótka, żeby umieścić jej koniec w zasobniku na koła zapasowe, jak to przypuszczał Krzysztof, a nie chciało mi się robić nowej. Teraz śnieg na gąsienice . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Brr powiało zimnem od samego patrzenia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Panie zacny punk'cerek.Z zimna,to pancerniakom włosy dęba stawały Edytowane 13 Listopada 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 (edytowane) Widząc śnieg na pierwszym zdjęciu z 3 strony pomyślałem od razu o piance do golenia...... Teraz jest naprawdę realistycznie z tym śniegiem na zawieszeniu i w zakamarkach z tyłu pojazdu. Może dośnież też i kadłub od góry? Z czego śnieg? Robię amerykański pojazd ze stycznia 45, może się pokuszę o taki "dodatek" Edytowane 14 Listopada 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 14 Listopada 2022 Autor Share Napisano 14 Listopada 2022 2 godziny temu, Lipstein napisał: Widząc śnieg na pierwszym zdjęciu z 3 strony pomyślałem od razu o piance do golenia...... Teraz jest naprawdę realistycznie z tym śniegiem na zawieszeniu i w zakamarkach z tyłu pojazdu. Może dośnież też i kadłub od góry? Z czego śnieg? Robię amerykański pojazd ze stycznia 45, może się pokuszę o taki "dodatek" Do zrobienia śniegu użyłem tych specyfików Śniegu na górze robił nie będę, ponieważ trzymam się w miarę jak najdokładniej zdjęcia z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 Przy okazji roboty z Tygrysem, podłubałem przy czwórce. Trochę plam i śnieg na gąsienicach Jak podstawka Tygrysa wyjdzie zadowalająco, ten też dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi