Adamo722 Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Witam Model w miarę ok dodatkowo przenitowany natomiast kalki pancerne słabo reagujace na płyny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Nie wiem jak to wygląda na żywo, ale odnoszę wrażenie, że lekki półmat dodałby mu uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 45 minut temu, Kon_Bar napisał: Nie wiem jak to wygląda na żywo, ale odnoszę wrażenie, że lekki półmat dodałby mu uroku Tak na szybko zdjęcia zrobione teraz w świetle dziennym. Mam lakier matowy ale użycie go na te kalki dałoby skutek odwrotny ( raz już tak raz zniszczyłem gotowy model). Żeby osiągnąć obecne trendy musiałbym go najpierw psiknąć błyszczącym, zawashować i dopiero matowy. Warunki w bloku nie zawsze na to pozwalają więc zostawiam jak jest :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Robota ok, troszkę mi się nie widzi odcień zielonego ale może to wina aparatu. Skąd pomysł na Garbuska z Italeri? Ze wszystkich opcji w skali 1:48 to chyba najgorszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 57 minut temu, barszczo napisał: Robota ok, troszkę mi się nie widzi odcień zielonego ale może to wina aparatu. Skąd pomysł na Garbuska z Italeri? Ze wszystkich opcji w skali 1:48 to chyba najgorszy wybór. Italerke mialem na składziku a ze to nie pierwsza italerka ktora sklejalem wiedzialem czego sie spodziewac. Zielony to wg instrukcji FS 34092 (ten kolor posiadalem) chociaz zastanawialem sie czy nie kupic FS 34079 ale jak zobaczyłem rozpietosc kolorow w zaleznosci jaki producent to dalem sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 3 godziny temu, Adamo722 napisał: Tak na szybko zdjęcia zrobione teraz w świetle dziennym. Mam lakier matowy ale użycie go na te kalki dałoby skutek odwrotny ( raz już tak raz zniszczyłem gotowy model). Żeby osiągnąć obecne trendy musiałbym go najpierw psiknąć błyszczącym, zawashować i dopiero matowy. Warunki w bloku nie zawsze na to pozwalają więc zostawiam jak jest :). Przy takim oświetleniu (brak refleksów na kalkach) wygląda znacznie lepiej! Fajnie, że napisałeś o kolejności lakieru - faktycznie na kalki najpierw połysk i dopiero matowy. Inaczej może być... rożnie Wash - zależy czy lubisz. ja lubię, ale nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Ja nie dawałem pod kalki połysk tylko mat kalka mat i wychodzi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 Wszystko zalezy jakie kalki bo z kalkami cartograffa czy nawet nowymi techmodu raczej nie ma problemu natomiast kalki italerki przed 10 lat roznie sie zachowują. Ale przy nastepnym modelu zrobie taka probę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Powiem że robiłeś już lepsze modeliki. Jesteś już na tyle ogarniętym sklejaczem że możesz użyć masek zamiast kiepskich nalepek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 5 godzin temu, marek d napisał: Powiem że robiłeś już lepsze modeliki. Jesteś już na tyle ogarniętym sklejaczem że możesz użyć masek zamiast kiepskich nalepek. Powiem tylko że te kalki mnie zaskoczyły. Na dole skrzydła położyły się bezproblemowo natomiast góra to tragedia. Jakbym wiedział to bym kupił kalki Techmodu lub maski. Nauczka na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 Reaktywacja. Na życzenie z modelu usunięto kalki i został przemalowany pod nowe kalkomanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 reaktywacja zakończona sukcesem. kaleczki leżą elegancko:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Kolory są lepsze, ale model jest strasznie płaski w odbiorze, nic się na nim nie dzieje i za bardzo się błyszczy jak na Hurricane'a z BoB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 Co mu brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 42 minuty temu, Adamo722 napisał: Co mu brakuje? Porównaj... Model jest pomniejszony 48 razy w stosunku do oryginału i nie przypomina latającego zabytku więc coś powinno się na nim dziać... Popatrz choćby TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 No trudno, predashing zniknął pod warstwą farby, wash nie chciał na górze złapać, w przebarwienia już się nie bawiłem ale mam nadzieję że chociaż dół płaski nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) 13 godzin temu, HK1885 napisał: Kolory są lepsze, ale model jest strasznie płaski w odbiorze, nic się na nim nie dzieje i za bardzo się błyszczy jak na Hurricane'a z BoB... Dokaldnie. Sklejony ladnie pomalowany, jak dla mnie też za bardzo połyskuje . Ja też jednego mam tylko w Tropie. Model masakra. Czy tu też był taki problem ? Edytowane 10 Grudnia 2022 przez eldiabllo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Z tego co pamiętam model ciężki do spasowania i parę przekleństw poleciało Edytowane 10 Grudnia 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Ale paździerz z tej Italerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 29 minut temu, HK1885 napisał: Ale paździerz z tej Italerki... No dokładnie. Najgorsze to łączenie skrzydeł z resztą, model z 2011. Jakbym go nie dostał to bym go niekupił bo w tej cenie można sobie kupić edka profipack. Jak bym już miał znów zrobić hurricana to biorę airfixa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi