adamkijak Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Hej Kolejny model ukończony, tym razem M915 od trumpka. Składa się przyjemnie i bez większych problemów. Malowany jak zwykle akrylami Tamki, czarny wash olejny i brudzenie pigmentami Mig 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Proszę Pana- całkiem fajny barakowóz z tego Trumpetera wyszedł. Bardzo naturalne kolory ciągnika i naczepy. Gratulacje!!!! Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 Pierwsze wrażenie jest najważniejsze, tak uważam. Ja lubię tematykę postapo, a ten model ma coś z tego. Od razu budzi sympatię. W tym dziale wychodzi poza standard. To graffiti polepsza odbiór. O niuansach napiszą właściwe osoby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Plus za temat, bardzo unikalny na forum. Ogólny odbiór również pozytywny. Jedyna rzecz, która go psuje to pomarańczowe światła, pomalowane chyba zwykłą farbą błyszczącą? No i na naczepie raczej powinny być czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Zderzak napisał: Plus za temat, bardzo unikalny na forum. Ogólny odbiór również pozytywny. Jedyna rzecz, która go psuje to pomarańczowe światła, pomalowane chyba zwykłą farbą błyszczącą? No i na naczepie raczej powinny być czerwone. Najpierw pomarańczowa zwykła i na to pomarańczowa przezroczysta. Jak pomalowałem przezroczysta najpierw to żadnego efektu nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Jestem na tak! Kontener przerabiałeś czy w zestawie były klimatyzatory,drzwi i okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Brakuje mi wydobycia kolorystycznego bryły ciągnika + ubrudzeń w miejscach gdzie wchodzi kierowca na tych zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 44 minuty temu, piotrkur napisał: Jestem na tak! Kontener przerabiałeś czy w zestawie były klimatyzatory,drzwi i okna? Drzwi i okna dorabiałem sam, klimatyzatory kupiłem na ebay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 30 minut temu, Stojkovic napisał: Brakuje mi wydobycia kolorystycznego bryły ciągnika + ubrudzeń w miejscach gdzie wchodzi kierowca na tych zbiornikach. Hej, starałem się zróżnicować i nawet wyszło ok dopóki nie pokrylem wszystkiego sidoluxem, koła tak samo, poszły 4 kolory od czarnego po szary i w końcu wszystko znikło po sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, adamkijak napisał: Najpierw pomarańczowa zwykła i na to pomarańczowa przezroczysta. Jak pomalowałem przezroczysta najpierw to żadnego efektu nie było widać. Jeśli chodzi o nieprzezroczyste elementy, to zdecydowanie lepszy efekt daje pomalowanie ich jakimś srebrnym metalizerem i na to kolor clear. Można jeszcze dla jakiejś tam głębi pobawić się z Clearfixem. Natomiast co do tylnych świateł naczepy, to Amerykanie idą w drugą stronę, zazwyczaj wszystko jest tam czerwone, nawet kierunkowskazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Wiedzę że powróciłeś na dobre. Lubię te twoje wynalazki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, bazylms napisał: Wiedzę że powróciłeś na dobre. Lubię te twoje wynalazki. Pre do przodu Krzychu, sporo nowych modeli wyszło od kiedy zrobiłem sobie przerwę wiec i wena wraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Świetny i rzadko spotykany model Bardzo podoba mi się to co zrobiłeś z kontenerem Tak jak ktoś z przedmówców wspomniał - brakuje trochę modulacji na ciągniku. Sam przód wydaje się trochę monotonny. Może jakaś podstawka do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Skinn3r napisał: Świetny i rzadko spotykany model Bardzo podoba mi się to co zrobiłeś z kontenerem Tak jak ktoś z przedmówców wspomniał - brakuje trochę modulacji na ciągniku. Sam przód wydaje się trochę monotonny. Może jakaś podstawka do tego? Hey, jak juz wspomniałem wcześniej sidolux jakoś to wszystko zlał w całość. Następnym razem spróbuje jeszcze bardziej rozjaśnić i zróżnicować odcienie. Podstawek nie robię bo nie mam specjalnie gdzie trzymać modeli i jakoś mnie nie kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi