adamkijak Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 Hej Kolejny model ukończony, tym razem M915 od trumpka. Składa się przyjemnie i bez większych problemów. Malowany jak zwykle akrylami Tamki, czarny wash olejny i brudzenie pigmentami Mig 6 Cytuj
robertmodelarz Napisano 4 Kwietnia 2021 Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Proszę Pana- całkiem fajny barakowóz z tego Trumpetera wyszedł. Bardzo naturalne kolory ciągnika i naczepy. Gratulacje!!!! Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj
Chilar Napisano 4 Kwietnia 2021 Napisano 4 Kwietnia 2021 Pierwsze wrażenie jest najważniejsze, tak uważam. Ja lubię tematykę postapo, a ten model ma coś z tego. Od razu budzi sympatię. W tym dziale wychodzi poza standard. To graffiti polepsza odbiór. O niuansach napiszą właściwe osoby. 1 Cytuj
Zderzak Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 Plus za temat, bardzo unikalny na forum. Ogólny odbiór również pozytywny. Jedyna rzecz, która go psuje to pomarańczowe światła, pomalowane chyba zwykłą farbą błyszczącą? No i na naczepie raczej powinny być czerwone. Cytuj
adamkijak Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Napisano 5 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Zderzak napisał: Plus za temat, bardzo unikalny na forum. Ogólny odbiór również pozytywny. Jedyna rzecz, która go psuje to pomarańczowe światła, pomalowane chyba zwykłą farbą błyszczącą? No i na naczepie raczej powinny być czerwone. Najpierw pomarańczowa zwykła i na to pomarańczowa przezroczysta. Jak pomalowałem przezroczysta najpierw to żadnego efektu nie było widać. Cytuj
piotrkur Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 Jestem na tak! Kontener przerabiałeś czy w zestawie były klimatyzatory,drzwi i okna? Cytuj
Stojkovic Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 Brakuje mi wydobycia kolorystycznego bryły ciągnika + ubrudzeń w miejscach gdzie wchodzi kierowca na tych zbiornikach. Cytuj
adamkijak Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Napisano 5 Kwietnia 2021 44 minuty temu, piotrkur napisał: Jestem na tak! Kontener przerabiałeś czy w zestawie były klimatyzatory,drzwi i okna? Drzwi i okna dorabiałem sam, klimatyzatory kupiłem na ebay 1 Cytuj
adamkijak Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Napisano 5 Kwietnia 2021 30 minut temu, Stojkovic napisał: Brakuje mi wydobycia kolorystycznego bryły ciągnika + ubrudzeń w miejscach gdzie wchodzi kierowca na tych zbiornikach. Hej, starałem się zróżnicować i nawet wyszło ok dopóki nie pokrylem wszystkiego sidoluxem, koła tak samo, poszły 4 kolory od czarnego po szary i w końcu wszystko znikło po sido. Cytuj
Zderzak Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, adamkijak napisał: Najpierw pomarańczowa zwykła i na to pomarańczowa przezroczysta. Jak pomalowałem przezroczysta najpierw to żadnego efektu nie było widać. Jeśli chodzi o nieprzezroczyste elementy, to zdecydowanie lepszy efekt daje pomalowanie ich jakimś srebrnym metalizerem i na to kolor clear. Można jeszcze dla jakiejś tam głębi pobawić się z Clearfixem. Natomiast co do tylnych świateł naczepy, to Amerykanie idą w drugą stronę, zazwyczaj wszystko jest tam czerwone, nawet kierunkowskazy. Cytuj
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2021 Napisano 9 Kwietnia 2021 Wiedzę że powróciłeś na dobre. Lubię te twoje wynalazki. 1 Cytuj
adamkijak Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Napisano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, bazylms napisał: Wiedzę że powróciłeś na dobre. Lubię te twoje wynalazki. Pre do przodu Krzychu, sporo nowych modeli wyszło od kiedy zrobiłem sobie przerwę wiec i wena wraca. Cytuj
Skinn3r Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 Świetny i rzadko spotykany model Bardzo podoba mi się to co zrobiłeś z kontenerem Tak jak ktoś z przedmówców wspomniał - brakuje trochę modulacji na ciągniku. Sam przód wydaje się trochę monotonny. Może jakaś podstawka do tego? Cytuj
adamkijak Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Napisano 12 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Skinn3r napisał: Świetny i rzadko spotykany model Bardzo podoba mi się to co zrobiłeś z kontenerem Tak jak ktoś z przedmówców wspomniał - brakuje trochę modulacji na ciągniku. Sam przód wydaje się trochę monotonny. Może jakaś podstawka do tego? Hey, jak juz wspomniałem wcześniej sidolux jakoś to wszystko zlał w całość. Następnym razem spróbuje jeszcze bardziej rozjaśnić i zróżnicować odcienie. Podstawek nie robię bo nie mam specjalnie gdzie trzymać modeli i jakoś mnie nie kręcą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi