sianko Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Witam Żywica raz do roku ponoć dobrze zrobi ponuremu modelarzowi, w tym wypadku dobrze zrobiła mnie ( znaczy się wymęczyła) Co do samego modelu, to: prawie z pudła, poprawiałem fakturę kadłuba i trochę wzbogaciłem wnętrze. Model przedstawia maszynę (jedyną w wersji L) jaka stacjonowała w bazie puckiej na początku lat dwudziestych. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Zrobiony z klasą, jak poprzednie modele Kolegi. Oglądając je można się wiele nauczyć. Jeden z takich, do których będzie się wracać, próbując samemu robić coś z tej epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 15 minut temu, Slaw_21 napisał: Zrobiony z klasą, jak poprzednie modele Kolegi. Oglądając je można się wiele nauczyć. Można byłoby się wiele nauczyć, gdyby był warsztat. Moim zdaniem to wstyd skąpić kolegom przyjemności oglądania procesu twórczego. Czy teraz Lukgraph? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 rewelacyjnie wyszedł wiem co mówię bo znam produkt początkowy zalega u mnie w szafie ale cięgle brak mi odwagi łapać się za te żywice Choroszego po totalnej klapie jaką zaliczyłem z Lathamem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 20 Maja 2021 Autor Share Napisano 20 Maja 2021 3 godziny temu, zaruk napisał: Można byłoby się wiele nauczyć, gdyby był warsztat. Moim zdaniem to wstyd skąpić kolegom przyjemności oglądania procesu twórczego. Czy teraz Lukgraph? Jasne, ale ja nie mam ręki do warsztatów. Lukgraph coś w 72 robi? Godzinę temu, M.A.V. napisał: zalega u mnie w szafie ale cięgle brak mi odwagi łapać się za te żywice Choroszego po totalnej klapie jaką zaliczyłem z Lathamem Latham to kawał żywicy jest, szkoda że nie wyszło. Żywic coraz mniej na rynku. Dobrze, że w Choroszym jest w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 44 minuty temu, sianko napisał: Lukgraph coś w 72 robi? Nie, on lubi duże rozmiary. 1:32, ale ma Fredrichshafena w polskich barwach. Dopiero po pewnym czasie spostrzegłem, że Twój model to 1:72. Zmyliły mnie te naciągi, nie sądziłem, że w tej skali da się je odwzorować z takim detalem. Jak mawiają Francuzi - czapa z łba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 22 godziny temu, sianko napisał: Żywic coraz mniej na rynku. Dobrze, że w Choroszym jest w czym wybierać To prawda, w kwestii chociażby łodzi latających używanych w MDL to nie ma alternatywy Chociaż z drugiej strony technologicznie to już są jednak mocno zacofane wyroby (stuknęło im 20 lat) i biorąc pod uwagę chociażby jakość i detalizację współczesnych żywic okrętowych to do latadeł Choroszego potrzeba dużo cierpliwości i uwagi przy obróbce, zanim w ogóle zacznie się je sklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Twoje modele sa wyjatkowej urody. Niezwykle mi się podoba, ten błękitek. jest niesamowicie realistyczny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi