Usul Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Udało się ukończyć pracę nad Uralkiem. Dotychczas kleiłem samoloty, ale w ramach odskoczni chciałem spróbować coś naziemnego. I uważam, że Zvezdowy Ural to był doskonały wybór. Sam zestaw bardzo polecam, składalność rewelacyjna, szpachla właściwie nigdzie nie była potrzebna. Słowem - super. Sklejając model stwierdziłem, że będę robił go z otwartą paką, którą zapełnie, niemniej zabudowę też pomalowałem (jako, że trochę tu testowałem, było więcej przestrzeni do testów )- co widać na ostatnich zdjęciach - tam jest tylko naczepa na szybko nałożona, bez pasowania jej - zobaczyć z ciekawości jak będzie wyglądał. Model był dla mnie poligonem testowym dla pigmentów, których dotychczas nie używałem. Na początku oczywiście ze wszystkimi przesadziłem, potem korygowałem i efekt wydaje mi się zadowalający, z grubsza osiągnąłem to co założyłem. Zapraszam do oglądania i komentowania, na pewno nie jest to mój ostatni pojazd naziemny, bo przy tym bawiłem się rewelacyjnie 6 Cytuj
marioba Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Czołem! Fajny model! Podoba mi się spokojne malowanie bez wodotrysków. Co do brudzenia, to rzecz gustu. Ten wyjechał prosto z garażu. Czarny kolor felg? Jak najbardziej prawidłowy! Ma być czarny, a nie zielony. Wystarczy rzucić okiem na foty w necie..... Mariusz 1 Cytuj
chorąży Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Podoba mi się i moje klimaty, brawo :) tylko tak dalej ... 1 Cytuj
Monster3 Napisano 21 Maja 2021 Napisano 21 Maja 2021 Też planuję się zabrać za tego Urala :). Ładunek to jakiś zestaw czy składanka trochę tu trochę tam?? 1 Cytuj
Usul Napisano 22 Maja 2021 Autor Napisano 22 Maja 2021 12 godzin temu, Monster3 napisał: Też planuję się zabrać za tego Urala :). Ładunek to jakiś zestaw czy składanka trochę tu trochę tam?? Ładunek to część trzech zestawów z mini artu - jeden z paleciakami, jeden z beczkami i jeden ze skrzyniami. Dziękuję wszystkim za komentarze i uwagi. A felgi jak kolega wyżej pisal - miały być czarne 2 Cytuj
copycat Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Całkiem fajny. Jeśli pojazd jest za czysty, to można dorobić podstawkę, która będzie styrana. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi