Usul Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Udało się ukończyć pracę nad Uralkiem. Dotychczas kleiłem samoloty, ale w ramach odskoczni chciałem spróbować coś naziemnego. I uważam, że Zvezdowy Ural to był doskonały wybór. Sam zestaw bardzo polecam, składalność rewelacyjna, szpachla właściwie nigdzie nie była potrzebna. Słowem - super. Sklejając model stwierdziłem, że będę robił go z otwartą paką, którą zapełnie, niemniej zabudowę też pomalowałem (jako, że trochę tu testowałem, było więcej przestrzeni do testów )- co widać na ostatnich zdjęciach - tam jest tylko naczepa na szybko nałożona, bez pasowania jej - zobaczyć z ciekawości jak będzie wyglądał. Model był dla mnie poligonem testowym dla pigmentów, których dotychczas nie używałem. Na początku oczywiście ze wszystkimi przesadziłem, potem korygowałem i efekt wydaje mi się zadowalający, z grubsza osiągnąłem to co założyłem. Zapraszam do oglądania i komentowania, na pewno nie jest to mój ostatni pojazd naziemny, bo przy tym bawiłem się rewelacyjnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Całkiem przyjemny modelik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Czołem! Fajny model! Podoba mi się spokojne malowanie bez wodotrysków. Co do brudzenia, to rzecz gustu. Ten wyjechał prosto z garażu. Czarny kolor felg? Jak najbardziej prawidłowy! Ma być czarny, a nie zielony. Wystarczy rzucić okiem na foty w necie..... Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Podoba mi się i moje klimaty, brawo :) tylko tak dalej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Też planuję się zabrać za tego Urala :). Ładunek to jakiś zestaw czy składanka trochę tu trochę tam?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 12 godzin temu, Monster3 napisał: Też planuję się zabrać za tego Urala :). Ładunek to jakiś zestaw czy składanka trochę tu trochę tam?? Ładunek to część trzech zestawów z mini artu - jeden z paleciakami, jeden z beczkami i jeden ze skrzyniami. Dziękuję wszystkim za komentarze i uwagi. A felgi jak kolega wyżej pisal - miały być czarne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Maja 2021 Share Napisano 24 Maja 2021 Całkiem fajny. Jeśli pojazd jest za czysty, to można dorobić podstawkę, która będzie styrana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi