Jacek Kryszak Napisano 20 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2021 Zrobiłem mix XF 19, XF-53 i białej bo Light Gull Gray Hataki wydał mi się nieodpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 Początek zabawy z dyszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Dysze można uznać za skończone. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 5 godzin temu, Jacek Kryszak napisał: Dysze można uznać za skończone. A może jeszcze nad nimi popracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Czego im brakuje? Samoloty w muzeach różnią się od używanych operacyjnie. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Jacek Kryszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Ja bym tylko zauważył, że masz błędną pozycję dyszy. W przypadku samolotu z wyłączonymi silnikami lewa dysza jest zamknięta, a prawa otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 2 godziny temu, Matys napisał: Ja bym tylko zauważył, że masz błędną pozycję dyszy. W przypadku samolotu z wyłączonymi silnikami lewa dysza jest zamknięta, a prawa otwarta. Nie do końca. Najczęściej tak bywało, ale sytuacji gdy było na odwrót, albo dysze były w jednakowej pozycji (czy rozwartej, czy zwężonej) było bez liku. Rzuć okiem do mojego wątku z Super Hornetem. Jest tam (nieco burzliwa) dyskusja na ten temat. A co do samego wykonania, to na razie brakuje tu życia, a połysk przydałoby się zgasić, bo dysze TF-30 najczęściej były matowe i nie odbijały tak intensywnie światła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 2 godziny temu, Marcin Witkowski napisał: A co do samego wykonania, to na razie brakuje tu życia, a połysk przydałoby się zgasić, bo dysze TF-30 najczęściej były matowe i nie odbijały tak intensywnie światła. Oj to jest oczywiste, na całym modelu brakuje zużycia, model jest na etapie lakierowania po kalkach, kolejno będzie wash, nanoszenie śladów zużycia itp a na sam koniec lakierowanie bezbarwnym i wtedy dysze otrzymają oczywiście mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Czy możecie polecić jakiś warsztat, gdzie krok po kroku byłoby pokazane, jak dobrze oddać wnętrze takich dysz? To jedna z moich pięt achillesowych... Zwłaszcza, ze kocurek będzie chyba u mnie następny. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 3 godziny temu, kozborn napisał: Czy możecie polecić jakiś warsztat, gdzie krok po kroku byłoby pokazane, jak dobrze oddać wnętrze takich dysz? To jedna z moich pięt achillesowych... Zwłaszcza, ze kocurek będzie chyba u mnie następny. To nie jest teoretycznie zbyt skomplikowane. Malujesz wnętrze na biało a potem aero robisz ciemne smugi, lub odwrotnie malujesz wnętrze na czarno i robisz smugi białym. Potem jakieś przydymienie lub wash. Niestety w praktyce wychodzi to różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Ja proponuję pomalować na biało, potem zrobić okopcenia aero (albo czarną farbą albo Jet Exhaust) i na koniec czarna olejna, nałożyć mikro punkciki nieregularnie i pociągnąć szerszym pędzlem do końca dyszy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 Pogoda modelowaniu sprzyja. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia Dziś dotarła do mnie robiona na zamówienie przez Pana Piotra Olczyka z firmy Izmod.pl gablota na model. Efekt jest bardzo dobry, wysoka jakość deski, przejrzysta plexi oraz nafrezowany w desce rowek na plexi zapobiegający dostawaniu się kurzu. Coś pieknego. Polecam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_88 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Czołem! Super model. Stosowałeś jakiś podkład? Prośba również o farbki i techniki jakie stosowałeś przy malowaniu dysz - super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego Biały podkład Mr hobby a dysze malowane metalizerami Alclad. Pod dysze podkład czarny połysk Alclad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thook Napisano 14 Listopada Share Napisano 14 Listopada (edytowane) Jaki podkład zastosował pan na kadłub? Bo nie mam pewności czy odpowiedź na pytanie Tomka88 dotyczyło tylko podkładu na dyszach. Edytowane 14 Listopada przez Thook literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi