abtb Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Witam Trochę wody upłynęło, więc pora na kolejnego "śledzia" Tym razem, po raz trzeci, "śledzik" po kanadyjsku. CF-104 Starfighter, 417 Eskadra Powietrzna Kanadyjskich Sił Zbrojnych, lotnisko w Cold Lake, 1970r. Kanada Tradycyjnie można pif pafać Ps. Z ostatniej chwili - siadł czarterowy jambo jeet z wieszczem Helmutem na pokładzie. Konferencja (z kawą ) przewidziana na godzinę 14 plus/minus 15 minut Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 6 Cytuj
mcrec1962 Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Bomby nie są złe,...no może zbyt błyszczące w tym oświetleniu. Cytuj
rudy0007 Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 15 minut temu, mcrec1962 napisał: Bomby nie są złe,...no może zbyt błyszczące w tym oświetleniu. Bomby wypolerowane żeby miały lepszy ślizg podczas spadania w powietrzu 1 Cytuj
barszczo Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 22 minuty temu, abtb napisał: Trochę wody upłynęło, więc pora na kolejnego "śledzia" Tak, już można . Fajny jak zawsze bo to Śledź przecież, no i te fajne wczesne duże kanadyjskie znaki na skrzydłach. I tylko mi te piguły spokoju nie dają, a konkretnie konfiguracja. No to następny w jakich barwach? 1 Cytuj
abtb Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Napisano 20 Czerwca 2021 Widzę że temperatura ogólnokrajowa wpłynęła na wzrost poziomu marudzenia w komentarzach 2 godziny temu, Xmen napisał: tylko te bomby Ale, że co? Że są?. Otóż Kanadyjczycy zazwyczaj latali z bombami. Ew. z zasobnikami fotograficznymi do robienia selfi paniom w toplesie opalającym się na plaży. A jeżeli chodzi o różne kąty zaklinowania to już wyjaśniałem w którejś tam galerii A poza tym to mi się podoba takie Porsze z przyczepką 2 godziny temu, mcrec1962 napisał: może zbyt błyszczące To już wyjaśnił kolega rudy0007 - żeby szybciej spadały 1 godzinę temu, barszczo napisał: konkretnie konfiguracja. Konkretnie jest tak: A jak wiadomo - poczta nie kłamie Ja jedynie dałem ze standardowymi brzechwami, żeby jak wspomniał kolega rudy0007 - szybciej spadały. Bomby Mk.83 wchodziły w standardowy arsenał 104ek. Dziękuję za komentarze Cytuj
Xmen Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Godzinę temu, abtb napisał: Otóż Kanadyjczycy zazwyczaj latali z bombami. Pewnie i latali ale za cholerę nie mogę się przyzwyczaić do F-104 z bombami.Dla mnie to rasowy Fighter. Cytuj
mig Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Model bardzo ładny. Taka konfiguracja powoduje, że w kolekcji jest jakieś urozmaicenie a nie tylko Starfightery z pociskami rakietowymi. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi