abtb Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Witam Trochę wody upłynęło, więc pora na kolejnego "śledzia" Tym razem, po raz trzeci, "śledzik" po kanadyjsku. CF-104 Starfighter, 417 Eskadra Powietrzna Kanadyjskich Sił Zbrojnych, lotnisko w Cold Lake, 1970r. Kanada Tradycyjnie można pif pafać Ps. Z ostatniej chwili - siadł czarterowy jambo jeet z wieszczem Helmutem na pokładzie. Konferencja (z kawą ) przewidziana na godzinę 14 plus/minus 15 minut Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Podoba się tylko te bomby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Bomby nie są złe,...no może zbyt błyszczące w tym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 15 minut temu, mcrec1962 napisał: Bomby nie są złe,...no może zbyt błyszczące w tym oświetleniu. Bomby wypolerowane żeby miały lepszy ślizg podczas spadania w powietrzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 22 minuty temu, abtb napisał: Trochę wody upłynęło, więc pora na kolejnego "śledzia" Tak, już można . Fajny jak zawsze bo to Śledź przecież, no i te fajne wczesne duże kanadyjskie znaki na skrzydłach. I tylko mi te piguły spokoju nie dają, a konkretnie konfiguracja. No to następny w jakich barwach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 Widzę że temperatura ogólnokrajowa wpłynęła na wzrost poziomu marudzenia w komentarzach 2 godziny temu, Xmen napisał: tylko te bomby Ale, że co? Że są?. Otóż Kanadyjczycy zazwyczaj latali z bombami. Ew. z zasobnikami fotograficznymi do robienia selfi paniom w toplesie opalającym się na plaży. A jeżeli chodzi o różne kąty zaklinowania to już wyjaśniałem w którejś tam galerii A poza tym to mi się podoba takie Porsze z przyczepką 2 godziny temu, mcrec1962 napisał: może zbyt błyszczące To już wyjaśnił kolega rudy0007 - żeby szybciej spadały 1 godzinę temu, barszczo napisał: konkretnie konfiguracja. Konkretnie jest tak: A jak wiadomo - poczta nie kłamie Ja jedynie dałem ze standardowymi brzechwami, żeby jak wspomniał kolega rudy0007 - szybciej spadały. Bomby Mk.83 wchodziły w standardowy arsenał 104ek. Dziękuję za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Godzinę temu, abtb napisał: Otóż Kanadyjczycy zazwyczaj latali z bombami. Pewnie i latali ale za cholerę nie mogę się przyzwyczaić do F-104 z bombami.Dla mnie to rasowy Fighter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Model bardzo ładny. Taka konfiguracja powoduje, że w kolekcji jest jakieś urozmaicenie a nie tylko Starfightery z pociskami rakietowymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi