wuen Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Dawno mnie tu nie było... Co nie znaczy, że nic nie robiłem - skończyłem silnik w 360-tce Sporo pracy bo trzeba było użyć kilku kolorów ale udało się ... Dodatkowo - zamiast kalkomanii - na deklach są stickersy z zestawu Crazy Modelers'a Powoli zaczynam kończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Jak to napisał Stilgar tup tup małymi kroczkami.... U mnie tak samo ;) Pomalowałam wnętrze, tu mała przymiarka; pomalowane również boki drzwi. Niektóre części pomalowane na czerwono . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Ładnie, pięknie, ale tak jak mówiłaś... przeszlifuj jeszcze części wnętrza papierem (1500, 2000). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Wiatm serdecznie. Na dzień dzisiejszy prace wyglądają tak: A tak na marginesie, to następnym razem zanim coś postanowie pokroić, poważnie się zastanowię czy warto, ponieważ w tym przypadku moje umiejętności okazują się jeszcze DUŻO za małe na tego typu projekty. Pozdrawiam Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Stilgar gratuluje wykonania, model pierwsza klasa. Mogłbyś jedynie zmatowić trochę oponki. Tak poza tym to rewelacja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Czy mógł by ktoś powiedzieć jaka ma pojemność silnik bolidu F1 i jaka jest jego moc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Pojemność silnika z tego co słyszałem to jest mała 2 czy 3,5 ccm. Moc 800 km... Jeśli się pomyliłem, niech ktoś mnie poprawi .Jest to wielkie osiągnięcie. Tu ukłony w stronę inżynierów bolidów F1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Ja gdzieś wyczytałem że pojemność to 2400 ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 szwendacz masz rację pojemność to 2400 ccm układ cylindrów V8 o kącie rozwarci 90 stopni te silniki zostały wprowadzone do użytku w 2006 roku.Poprzednie miały 3000 ccm i 10 cylindrów,również w układzie V.A moc tych obecnych silników szacowana jest na 700 do 750 KM i jest ona mniejsza niż tych poprzednich o około 200 KM. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Specyfikacja techniczna Ferrari F2008 Struktura zbudowana z włókien węglowych w technologii plastrów miodu Wzdłużna skrzynia biegów Ferrari Dyferencjał o ograniczonym uślizgu Półautomatyczna sekwencyjna, elektronicznie kontrolowana skrzynia biegów z systemem szybkiej zmiany biegów Ilość biegów: 7 + wsteczny Wentylowane tarcze hamulcowe z włókien węglowych Niezależne zawieszenie Waga (z wodą, smarami i kierowcą): 605 kg Obręcze BBS (przód i tył): 13’’ Silnik: Typ: 056 Liczba cylindrów: 8 Blok silnika z hartowanego aluminium: V 90⁰ Liczba zaworów: 32 Całkowita pojemność: 2398 cm3 Średnica tłoka: 98 mm Waga: <95 kg Wtrysk elektroniczny Magneti Marelli Zapłon statyczny elektroniczny Magneti Marelli Paliwo: Shell V-Power ULG 64 Smar: Shell SL-1098 dla bardziej dociekliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Fajny bolid. Kolego a czym malowałeś pędzel czy aero?Życzę powodzenia wszystkim którzy budują modele w tym temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Bartini model psikany aerografem zasilanym z butli....ostatni raz. Muszę się zastanowić nad nabyciem kompresora, ponieważ powietrze się szybciuto skończyło. Ogólnie to w moim mniemaniu butla jest bleee. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 No fajnie ci to wychodzi.Podoba mi się bolid.Ja narazie sprayem maluje.Ale też se muszę kupić aerograf no i kompresorek.Pozdrawiam i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) delete Edytowane 13 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) delete Edytowane 13 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Witajcie po długiej przerwie! Widzę, że w temacie mało się dzieje W wakacje rzadko bywałam w domu, więc nie pracowałam nad modelem. Oto mała aktualizacja: Kasta pomalowana pierwszą warstwą clearu. Wnętrze pryśnięte clearem matowym Pactry. Podwozie na kołach. Przepraszam za jakość zdjęć, są wykonane telefonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Fajnie wygląda kasta.Nie mogę się doczekać jak będzie na podwoziu.A fotki spoko jak na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Witam jako że temat troche zamarł postanowiłem go zreanimować, model który mam zamiar zrobić to produkt rerraropodobny ( co za słowo) firmy revell który mniej lub bardziej imituje Ferrari 360 Modena. Malowanie jak na załączonych zdjęciach. Ktoś chętny do obejrzenia? created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Kolego, pokazałeś wnętrze standardowej 360-tki, a karoserie wersji stradale - której żadna firma modelarska nie robi. Czyżbyś pokusił się o modyfikacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 masz racje to są zdjecia dwóch róznych samochodów prawda jest taka że będzie to model wersji standartowej, z wersji stradale będzie tylko domalowany biały pas na karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 zbiegu oczywiście, że są chętni . A jaki to dokładnie model Revella? Mógłbys zamieścić zdjęcie pudełka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 kupiłem taki zestawik revella na wyprzedaży były tam spakowane do jednego pudełka 3 modele 306, f50, enzo, 4 farbki i tubka kleju, niestety nie posiadam zdjęc pudełka bo było za duże i poleciało do śmieci, ale jest to ten sam model co na zdjęciu created by picasa2html no ale żeby nie przynudzać do rzeczy, model jest juz prawie skończony wiec nie będe zamieszczał tutaj zdjęc z każdego etapu budowy i tak: pomalowana karoseria podkładem created by picasa2html tutaj juz po kolorku created by picasa2html i paseczki plus tył na czarno created by picasa2html tytaj już po bezbarwnym created by picasa2html i dalej skończony silnik created by picasa2html reszta po kolacji ;-) pozdrawiam i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Fajnie, a jakim lakierem malowałeś i czym aero czy w sprayu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 A czy to ważne ważne że ładnie jest ;] . Bardzo mi sie ten pasek podoba , a dokładniej te 2 małe na tym białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 podkład mr base white 1000, kolor czerwony zero paints Ferrari rosso corsa, biały pasek zero paints Mazda briliant white, flaga na pasku akrylówki revella i bezbarwny zero paints, oczywiście malowane aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi