Skocz do zawartości

Marmon-Herrington Mk.II MFF 1/35 IBG

MaciejW

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Endrju napisał:

W jakich go planujesz malunkach?

Znalazłem takie schematy w internecieimage.thumb.jpeg.e2202af2cfa5f29024e44e12bbc50781.jpeg

Raczej skłaniam się do jednokolorowej opcji w olive drab, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. 

7 godzin temu, Endrju napisał:

Wygląda to tak jakby spawy wyszły ponad powierzchnię pancerza a to chyba tak nie było

Zgadza się miejscami wychodzą, nie miałem nerwów by żłobić plastik pod spawy, zwłaszcza na takich zagięciach. Ogólnie starałem się uzyskać jak najdelikatniejsze spawy miejscami wyszło lepiej, miejscami gorzej.  Jak już wspominałem ten model to rozbieg/ plac zabaw przed powrotem do poważniejszych projektów.

10 minut temu, MaciejW napisał:

Zgadza się miejscami wychodzą, nie miałem nerwów by żłobić plastik pod spawy, zwłaszcza na takich zagięciach. Ogólnie starałem się uzyskać jak najdelikatniejsze spawy miejscami wyszło lepiej, miejscami gorzej.  Jak już wspominałem ten model to rozbieg/ plac zabaw przed powrotem do poważniejszych projektów.

Jest inna sztuczka. Jak już powygniatasz spawy możesz je wyrównać wkładem z nożyka wyciągniętym z uchwytu. Ostrze należy zwilżyć wodą i co jakiś czas wytrzeć w szmatę. Moje pierwsze spawy tak robiłem.

DSCF0080.thumb.JPG.b34b9c9ffef066c960f2a28aae40fdf5.JPG

To ja jeszcze wtrącę w temacie spawów, że najdelikatniejszym i najprostszym sposobem jest plastikowy pręcik przyklejony cienkim klejem i potraktowany nożykiem. Fajnie, że znów działasz Maćku :super:

16 godzin temu, MaciejW napisał:

Dzięki, może znowu uda nam się przeciąć w Bytomiu

W tym roku się niestety nie uda 😞 Ale będę Was podglądał w internecie 🧐

5 godzin temu, TAW napisał:

W tym roku się niestety nie uda 😞 Ale będę Was podglądał w internecie 🧐

Szkoda, może na jakimś innym festiwalu się uda 

Podejście drugie, tym razem zdecydowałem się na Tamyiowską szpachlę. Mam wrażenie, że lepiej nie będzie, zdjęcia prosto z warsztatu:pp7lvkN.thumb.jpg.1903c2cc5215892a8034b9d0a9a50aae.jpgWepLlTw.thumb.jpg.cd200d2ca9ba90583f371654523e5799.jpghTAdRor.thumb.jpg.2cb9afba180d1df93520a691bd6f435c.jpgh0Nwg9E.thumb.jpg.8085f944d036b38ae37a8e63b121eed4.jpgu1s4zb8.thumb.jpg.1ef9370b9a8cdcb084ab5452aebbb3d5.jpgs4HNtvE.thumb.jpg.344517d004e33c4034327cedcd4f291c.jpgn2GLRa8.thumb.jpg.ff895e7156b19dea530cbbd6d0bdd0f4.jpg