MaciejW Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca 7 godzin temu, Endrju napisał: W jakich go planujesz malunkach? Znalazłem takie schematy w internecie Raczej skłaniam się do jednokolorowej opcji w olive drab, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. 7 godzin temu, Endrju napisał: Wygląda to tak jakby spawy wyszły ponad powierzchnię pancerza a to chyba tak nie było Zgadza się miejscami wychodzą, nie miałem nerwów by żłobić plastik pod spawy, zwłaszcza na takich zagięciach. Ogólnie starałem się uzyskać jak najdelikatniejsze spawy miejscami wyszło lepiej, miejscami gorzej. Jak już wspominałem ten model to rozbieg/ plac zabaw przed powrotem do poważniejszych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca 10 minut temu, MaciejW napisał: Zgadza się miejscami wychodzą, nie miałem nerwów by żłobić plastik pod spawy, zwłaszcza na takich zagięciach. Ogólnie starałem się uzyskać jak najdelikatniejsze spawy miejscami wyszło lepiej, miejscami gorzej. Jak już wspominałem ten model to rozbieg/ plac zabaw przed powrotem do poważniejszych projektów. Jest inna sztuczka. Jak już powygniatasz spawy możesz je wyrównać wkładem z nożyka wyciągniętym z uchwytu. Ostrze należy zwilżyć wodą i co jakiś czas wytrzeć w szmatę. Moje pierwsze spawy tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca no spawy panie trochę za wypukłe. Ja bym poprawił bo powinny być mniej więcej równe z pancerzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca To ja jeszcze wtrącę w temacie spawów, że najdelikatniejszym i najprostszym sposobem jest plastikowy pręcik przyklejony cienkim klejem i potraktowany nożykiem. Fajnie, że znów działasz Maćku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Dobra Panowie będzie poprawiane 3 godziny temu, TAW napisał: Fajnie, że znów działasz Maćku Dzięki, może znowu uda nam się przeciąć w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 16 godzin temu, MaciejW napisał: Dzięki, może znowu uda nam się przeciąć w Bytomiu W tym roku się niestety nie uda Ale będę Was podglądał w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca 5 godzin temu, TAW napisał: W tym roku się niestety nie uda Ale będę Was podglądał w internecie Szkoda, może na jakimś innym festiwalu się uda Podejście drugie, tym razem zdecydowałem się na Tamyiowską szpachlę. Mam wrażenie, że lepiej nie będzie, zdjęcia prosto z warsztatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 15 godzin temu Autor Share Napisano 15 godzin temu Trochę postępów z placu budowy, doszły blachy trochę spawów, w zasadzie to zostało dodać kilka drobnostek i koniec klejenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi