irizar Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Będe oglądał relacje budowy, bo też mam zamiar robić ładunek do drewna będziesz kupywał taką jak dał Jareks, czy sam będziesz robił naczepke do przewozu drewna? Pytanie do Jareks'a sprowadzasz z ebayu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 irizar wózek chyba nie. zrobię(to znaczy przerobię z jakiegoś zestawu) najprawdopodobniej taką naczępę. kolory takie fajne Ale i tak o naczepie na razie przestałem myślec do póki zrobię Scanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 No fajnie to wygląda. Kabinkę wrzuć do DOT-a 3, żeby ta pomarańcz z niej zlazła . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Tak też myślałem, ale może najpierw spróbóję w krecie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 P@wel nieradzie ci w krecie .Ja wole dot-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Więc wypróbowałem DOT-a 3 na kawałku plastiku i farbę muszę skrobać palcami żeby zeszła.(to mój pierwszy raz z DOT-em 3) Czy tak ma być Może dłużej pomoczyć Niedługo kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Nigdy nie będziesz miał tak że ci farba zejdzie zupełnie zawsze trzeba coś tam poskrobać zetrzeć. Ja do tego używam starej szczoteczki do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 A ile moczyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 a może papier scierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Merida weź zastanów się trochę... A pozatym zdania zaczyna się od dużej litery... Ja do zdzierania farby z DOT'em używam troszkę grubszego pędzla tak średnio twardego - schodzi wszystko . DOT musi być świeży. Jeśli jest nowy to zostaw te części w nim jedną lub półtorej doby. Niech to wszystko się razem "pogryzie" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Ja zostawiłem w docie na niecałą dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Ja zostawiłem w docie na niecałą dobę. Ja na pół i zeszło, ale lepiej, pomoczyć trochę dłużej, nic się nie stanie... Jeden dzień w przód, czy w tył nie gra roli . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Dzięki. Ja moczyłem jakieś 12h ale w ORGANIKA R-3 (na butelce piszę, że klasa DOT-3) Dobra ale dosyć gadania o tych płynach bo sie nam robi nowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Więc żeby nie było tak smutno to daje zdjęcia gotowego (no prawie) zbiornika paliwa Jak zwykle na zdjęciach wszystkie małe błedy są bardziej widoczne. Jeszcze przy nim trochę popracuję cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 To coś zielonego to szmatka?? (niby) Taka moja rada jak będziesz pracował przy tym zbiorniku albo niech Cię kobita uspokoi albo 0,7 na łęp i wtedy pędzelek do ręki i malować, kreseczki wyjdą o niebo prościej. Dalej kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Hmm ściereczka - nawet fajny ten pomysł , a co do zbiornika tak jak kolega wyżej napisał pasy - ehh krzywe to, jeżeli już naprawdę nie możesz to z jakieś foli nakleić i już będzie o wiele lepiej wyglądać. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 ...Taka moja rada jak będziesz pracował przy tym zbiorniku albo niech Cię kobita uspokoi albo 0,7 na łęp i wtedy pędzelek do ręki i malować, kreseczki wyjdą o niebo prościej... Jak go robiłem to się śpieszyłem (myślałem, że jakoś wyjdzie tak od ręki no ale...) teraz wziąłem taśmę i...jakoś tak też nienajlepiej. No mistrzem w fotografowaniu to ja nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 No już lepiej, ale nadal mi się nasówa pytanie czy aby na pewno musi być on pobrudzony w takiej technice. Może coś z pigmentami pokombinować albo coś w tym stylu, ale to jak wszystko będzie zrobione. Takie jest moje zdanie, i wcale nie musisz się zgadzać. Powodzonak w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Teraz wyglądają o wiele lepiej te pasy. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 No i wreszcie pierwsze przymiarki. Rama nie do końca pomalowana podkładem (puszka się zapchała na dobre ) I zdjęcie z lampą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Ale dałeś dupy, nadkola z tyłu odwrotnie przyklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 miki29021 mógłbyś się nie wyrażać?. Ale faktycznie masz rację, P@wel dał ciała z tymi nadkolami . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 A no fakt teraz zobaczyłem ale kiedyś chyba w ogóle nie myślałem jak sklejałem a poza tym nic jeszcze nie jest przyklejone no nic zmieni się żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 20 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2008 No nareszcie wakacje i prace nad moją scanią nabierają tępa. Zapomnijmy może o tej wpadce z nadkolami (już to naprawiłem). Więc tak, pomalowałem ramę na czarny mat (revel 8) i przykleiłem zbiornik oraz takie tam inne rzeczy do ramy (chociaż nie wszystkie) W planach a właściwie już na pewno jest pomalowanie kabiny na kolor zielony (soczysty ). No a teraz zdjęcia: tak ogólnie rama: i silnik: oraz te pechowe nadkola po naprawie (to najgorsze zdjęcie): cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2008 Niedawno dostałem przesyłkę z taką naczepką Nie muszę chyba mówić co z niej zrobię Zacząłem już prace na nią i oto co zrobiłem: felg chyba malować nie będe troszeczkę poszpachlowałem i... teraz znowu kleję ciągnik EDIT: Mógłby mi ktoś powiedzieć czy to są ślady po wypychaczach, czy tak ma być Bo takie dziwne to jest jak na wypychacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi