Usul Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 (edited) Udało się ukończyć amerykańskiego Ju-88. Muszę powiedzieć, że był to najbardziej ambitny kamuflaż jaki malowałem, od czarnych elementów dolnej powierzchni, przez jasny żółty, aż po kiszki. Sam model, to Hasegawa, kalki z exito decals, zaś z dodatków to wewnętrzne blachy eduarda oraz pitot quickboost'a. Sam model jest bardzo przyjemny w montażu, z uwag - trzeba było zmienić linie przy gondolach silników oraz na końcówkach skrzydeł. Całą relację z budowy, więcej o historii samolotu można poczytać w warsztacie: Zdjęcie robiłem eksperymentalnie na słońcu, na podwórku i na części zdjęć jest widoczny biały pyłek z któregoś drzewa. Edited January 4, 2023 by Usul 23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Ciekawy samolot w ładnym malowaniu. Podoba mi się Ładnie Ci szoferka wyszła. Pokusiłbym się tylko o więcej zdjęć na bardziej jednorodnym tle 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usul Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 59 minut temu, Juffre napisał: Ciekawy samolot w ładnym malowaniu. Podoba mi się Ładnie Ci szoferka wyszła. Pokusiłbym się tylko o więcej zdjęć na bardziej jednorodnym tle Bardzo słuszna uwaga - coś skleciłem - dorzuciłem do pierwszego posta 5 zdjęć na początku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Bardzo ciekawy projekt, gratuluję odwagi przy wyborze malowania i pewnej ręki przy malowaniu tych cholernych zawijasów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 Bardzo fajnie Ci ten Junkers wyszedł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 Bardzo ładny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 (edited) Świetny model! Malowanie Amerykańskie to bardzo dobra alternatywa dla monotonnych malowań niemieckich. Model ten w sam raz by się nadawał do projektu grupowego, który ostatnio zaproponowałem: Edited August 9, 2021 by Kolekcjoner WP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usul Posted August 9, 2021 Author Share Posted August 9, 2021 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Świetny model! Malowanie Amerykańskie to bardzo dobra alternatywa dla monotonnych malowań niemieckich. Model ten w sam raz by się nadawał do projektu grupowego, który ostatnio zaproponowałem: Dzięki! A Twój pomysł jest zacny, więc go w temacie poparłem, bo już widzę kolejnego zdobyczniaka, którego chętnie zrobię, może malowanie będzie mniej pstrokate, niemniej w projekt wejdę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted August 10, 2021 Share Posted August 10, 2021 Zakrętasy mnie kupiły. Wielkie brawa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts