Usul Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 (edytowane) Udało się ukończyć amerykańskiego Ju-88. Muszę powiedzieć, że był to najbardziej ambitny kamuflaż jaki malowałem, od czarnych elementów dolnej powierzchni, przez jasny żółty, aż po kiszki. Sam model, to Hasegawa, kalki z exito decals, zaś z dodatków to wewnętrzne blachy eduarda oraz pitot quickboost'a. Sam model jest bardzo przyjemny w montażu, z uwag - trzeba było zmienić linie przy gondolach silników oraz na końcówkach skrzydeł. Całą relację z budowy, więcej o historii samolotu można poczytać w warsztacie: Zdjęcie robiłem eksperymentalnie na słońcu, na podwórku i na części zdjęć jest widoczny biały pyłek z któregoś drzewa. Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Usul 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Ciekawy samolot w ładnym malowaniu. Podoba mi się Ładnie Ci szoferka wyszła. Pokusiłbym się tylko o więcej zdjęć na bardziej jednorodnym tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 8 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2021 59 minut temu, Juffre napisał: Ciekawy samolot w ładnym malowaniu. Podoba mi się Ładnie Ci szoferka wyszła. Pokusiłbym się tylko o więcej zdjęć na bardziej jednorodnym tle Bardzo słuszna uwaga - coś skleciłem - dorzuciłem do pierwszego posta 5 zdjęć na początku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Bardzo ciekawy projekt, gratuluję odwagi przy wyborze malowania i pewnej ręki przy malowaniu tych cholernych zawijasów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Bardzo fajnie Ci ten Junkers wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) Świetny model! Malowanie Amerykańskie to bardzo dobra alternatywa dla monotonnych malowań niemieckich. Model ten w sam raz by się nadawał do projektu grupowego, który ostatnio zaproponowałem: Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Świetny model! Malowanie Amerykańskie to bardzo dobra alternatywa dla monotonnych malowań niemieckich. Model ten w sam raz by się nadawał do projektu grupowego, który ostatnio zaproponowałem: Dzięki! A Twój pomysł jest zacny, więc go w temacie poparłem, bo już widzę kolejnego zdobyczniaka, którego chętnie zrobię, może malowanie będzie mniej pstrokate, niemniej w projekt wejdę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Zakrętasy mnie kupiły. Wielkie brawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi