Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Dzień dobry, to moje drugie podejście do tego samolotu (BF 109F-4 Wk Nr 10137, historia pilota dobrze opisana i dostępna, dlatego nie będę się powtarzał). Po poprzedniej próbie zostały mi farby (Gunze z serii H, 66 i 418), kalkomania (Avalon) oraz filtr powietrza (Quickboost), które użyłem w tym modelu. Model to Eduard #82114. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Model spoko podoba się chociaż może ten brud i obicia na skrzydłach trochę za mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Nie znam się, ale wypowiem ;D Mnie się bardzo podoba, brudzenie też. Chociaż może (przypomnę jeszcze raz, nie znam się ;D), jak on jest w pustynnym kamuflażu, to brud nie byłby tak ciemny, jeśli operował z pustynnych rejonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Co do brudzenia to opierałem się na tym zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 No jest faktycznie utytłany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Tylko na zdjęciu moim zdaniem widać okopcone skrzydła a u ciebie bardziej chyba wyszło na ślady obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i interpretację. Ja wyszedłe z założenia że ślady okopcenia w tym miejscu są bardziej wytarte przez obsługę i pilota dlatego wyglądają inaczej niż na bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Jeszcze można poprawić jedną rzecz - wychylenie klap do lądowania nie powinno przekraczać 40 stopni. Mi się wydaje, że na modelu jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Kątomieża nie używam, zapewne Masz rację. Moje umiejętności modelarskie są dalekie od ideału. Ale super że nikt nie zauwyżył MEGA babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Już nie chciałem o podwoziu pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Dlaczego chetnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Wklejone jest raczej odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Hmm... może tak, ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Na tym foru temat podwozia Bf 109 było wałkowane tyle razy. Chyba że chcemy zaistnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Twoja sprawa jak chcesz możesz poprawić to ok jak nie to nikt cię do tego nie zmusi, twoja wola. Powodzenia przy następnych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Następny będzie błyszczący i lśniący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Rzeczywiście coś z tym podwoziem nie pykło ale reszta mi się podoba. Ładnie pobrudzony, zwłaszcza spód. Pewnie dałbym jeszcze trochę łosza po kalkomaniach, zwłaszcza na 14ce, ale to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) 8 godzin temu, kozborn napisał: Rzeczywiście coś z tym podwoziem nie pykło Tak jak pisałem wyżej nt. podwozia dot. Bf 109. Być może nie pykło ... Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Wojtek190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Kolejna świetna 109-tka na forum. Ładnie zmalowany i przybrudzony. Co do podwozia - to powiedziałbym że wklejone są dobrze (prawa/lewa) ale chyba kąt pomiędzy podwoziem, a osią przód-tył jest za mały. Wydaje mi się że na zaprezentowanych zdjęciach meski maja koła bardziej wysunięte do przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Bardzo ładnie Ci wyszedł! Przyjemny kamuflaż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi