RH Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Kolejny model opuścił hale KWM-RH Dosłownie podany na tacy jak torcik Model rosyjskiej lodzi latającej Be-12 PS 1:72 Modelsvit Jak zwykle krotka historia zWikipedii Samolot skonstruowany pierwotnie dla wojska i mający zastąpić w służbie przestarzałe samoloty Be-6. Pierwszy lot Be-12 miał miejsce 18 października 1960 roku. Pierwsza publiczna prezentacja miała miejsce w Moskwie w 1961 roku. Samolot służył przede wszystkim do patrolowania wód i wybrzeża oraz do niszczenia okrętów podwodnych, wykorzystywany był również w ratownictwie morskim i badaniach geologicznych. Do 1972 roku wyprodukowano 132 samoloty. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Cześć! Wygląda dobrze! Też chciałbym takiego kiedyś skleić - jaki on duży wychodzi? A miałbyś może jakieś materiały na temat Be-6 Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Przelewowo - duży A gabarytowo - to podobnie jak Be6. A Be6 robi zdaje się Trumpeter w 1/72 - o Plasticardzie nie mówię, bo to namiastka modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Bardzo fajny. Zazdroszczę dłubaniny przy kółkach, lubię podwozia Bardzo podoba mi się efekt zaschniętego błotka w bieżniku. Cos się chyba grubiej farby naniosło na owiewce? Pędzlowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Bardzo ładnie wyszła Trochę przy oszkleniu farba pozaciekała ale ogólnie podoba mi się a w dodatku fajnie subtelnie ubrudzona 1 godzinę temu, pmroczko napisał: Cześć! Wygląda dobrze! Też chciałbym takiego kiedyś skleić - jaki on duży wychodzi? A miałbyś może jakieś materiały na temat Be-6 27 minut temu, WujekAlice napisał: Przelewowo - duży A gabarytowo - to podobnie jak Be6. A Be6 robi zdaje się Trumpeter w 1/72 - o Plasticardzie nie mówię, bo to namiastka modelu. tu kiedyś robiłem małe inboxowe porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Mnie również się podoba. Plus za tematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Września 2021 Autor Share Napisano 27 Września 2021 5 godzin temu, pmroczko napisał: Cześć! Wygląda dobrze! Też chciałbym takiego kiedyś skleić - jaki on duży wychodzi? A miałbyś może jakieś materiały na temat Be-6 Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł Rozpiętość ok 42cm dl ok 44cm Materiałów nie mam,wszystko co chcę wiedzieć szukam w necie np. https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_Be-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Faaaaaaaajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi