Jump to content

Lamborghini Miura P400 SV

cayman
 Share

Recommended Posts

Czas na zrobienie  klasyka .

Model firmy Hasegawa z zestawem blaszek Studio27 ,który mi leżał od paru lat w domowym magazynie. Po oględzinach kasty jedno jest pewne ...będzie trochę roboty a w szczególności odtworzenie od początku linii podziału drzwi   a potem wycięcie wszystkich otworów pod atrapy i boczne wloty za drzwiami do komory silnikowej.

Kolor bazowy kasty jaki wybrałem to Verde Green z palety Lamborghini.

LBkfYt.jpg

Pierwsze roboty za mną, linie podziału odtworzone i wszystkie otwory powycinane .

VVDVzI.jpg

QrgXik.jpg

cnn82A.jpg

Wklejone i po szpachlowane blaszki w drzwi,które imitują wloty powietrza do komory silnikowej oraz pogłębione ramki drzwi i przedniej szyby.

IcoujC.jpg

IQRnM2.jpg

• Like 1

O widzę, że kolega w lekki masochizm idzie :D Ale tylko lekki, bo ostry byłby przy produkcie samochodopodobnym z Italeri 😜 No i ciekawy kolor się szykuje. 

Kasta wymalowana kolorem bazowym.

ZmVAuI.jpg

njWZov.jpg

Deska rozdzielcza sklejona z dwóch części. Pasowało to do siebie jak pięść do oka, dlatego było trochę szpachlowania i tzw.rzeźby .

Na fotce referencyjnej dopatrzyłem otwarte nawiewy powietrza i postanowiłem tak zrobić w modelu. Pogrzebałem w zasobach i znalazłem trzy okrągłe blaszki ,które idealnie pasują w wywiercone wcześniej otwory .

Tak to wstępnie wygląda.

YMQSWo.jpg

Oe7uFR.jpg

NJ1lWL.jpg

• Like 3

Buda schnie to zająłem się wnętrzem. Podłoga wymalowana czarnym matem  a środkowa deska i fotele Nato black . Dodatkowo do foteli dodałem  pasy bezpieczeństwa ,ze szpilki dorobiłem dźwignię zmiany biegów a reszta z zestawu waloryzacyjnego Hasegawy.

Ff6XD7.jpg

G40bHH.jpg

CSoiXr.jpg

wlfKpU.jpg

fK2zzz.jpg

• Like 1

Ta różnorodność kolorów we wnętrzu. 🤣 Urok lat 70 i 80 w motoryzacji 😜 I dywaników nie widzę. To co? Żeby była równowaga w naturze, to następny model od Revella?:D

22 minuty temu, toled napisał:

Żeby była równowaga w naturze, to następny model od Revella?:D

Nie , bo mam już przygotowane:

Ferrari 365 GTB Daytona w wersji Cabrio Fujimi i Renault A110 Alpine w wersji cywilnej Tamiya

czyli.... klasyki.

Edited by cayman

• 2 weeks later...