cayman Posted November 7, 2021 Author Share Posted November 7, 2021 Buda wypolerowana i pomalowane metalizerem Dark Iron listwy progowe . Wnęki reflektorów pomalowane czarnym półmatem C92. Wycinanie szablonów prawie mnie wykończyło. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted November 8, 2021 Author Share Posted November 8, 2021 Koła gotowe do montażu. Felgi pomalowane polerowanym aluminium ALC , motylki-śruby centralne ALC Chrom i dodatkowo doszły wentyle. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Zacnie wygląda ten kolor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Ujdzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 Powoli ku końcowi. Z pomocą frezu i papieru ściernego otworzyłem prześwity w atrapie. Trochę czasu pochłonęło wklejenie żeberek ( po siedem sztuk na stronę ) wlotów powietrza do komory silnikowej. Grill też już na swoim miejscu. I powoli gotowy do jazdy. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 świetny ten kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 12 godzin temu, cayman napisał: I powoli gotowy do jazdy. jeździłbym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 6 godzin temu, Bengal napisał: jeździłbym Nie wiem na ile symulatory komputerowe „symulują” jazdę danym modelem, ale na tle innych beemek, merców, nissanów itd. Miura się strasznie trudno prowadzi Ale nie ukrywam, chciałbym w realu się przekonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CH123 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 20 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie wiem na ile symulatory komputerowe „symulują” jazdę danym modelem Niektóre bardzo dobrze. Symulator może nauczyć cię odruchów, linii jazdy, toru, ale w realu i tak musisz się wjeździć w samochód. Poza tym niektóre symulatory specjalnie utrudniają prowadzenie bardziej niż jest w prawdziwym aucie więc proces uczenia się jego zachowań w realu może być dużo szybszy. Szczególnie widać to na tylnonapędówkach. W co grałeś bo są symulatory i zwykłe gierki, które są symulatorami tylko z nazwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 RealRacing 3 - to nie jest stricte „symulator” raczej prosta zabawka, ale na kilkadzieisiąt samochodów wyraźnie można wyczuć że są takie „łatwiejsze” w prowadzeniu oraz są takie „trudniejsze”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CH123 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Jeśli chciałbyś się przekonać jak fajną zabawą jest sim racing lub wirtualny drift i nie utopić dużo kasy to są "wypożyczalnie" gdzie można sobie pograć w asseto corsa(najczęściej) w kubełkowym fotelu + kierownica z pedałami, a jeśli pójść w immersję to niektóre udostępniają też zestawy VR. Nawet kupienie kierownicy dla samego siebie jest tańsze(szczególnie teraz) i da więcej zabawy niż 30minut na torze za chore pieniądze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted November 14, 2021 Author Share Posted November 14, 2021 (edited) 3 godziny temu, CH123 napisał: Jeśli chciałbyś się przekonać jak fajną zabawą jest sim racing lub wirtualny drift i nie utopić dużo kasy to są "wypożyczalnie" gdzie można sobie pograć w asseto corsa(najczęściej) w kubełkowym fotelu + kierownica z pedałami, a jeśli pójść w immersję to niektóre udostępniają też zestawy VR. Nawet kupienie kierownicy dla samego siebie jest tańsze(szczególnie teraz) i da więcej zabawy niż 30minut na torze za chore pieniądze. Ja oprócz modelarstwa jestem zapalonym od wielu lat graczem Grand Turismo i mam zestaw fotel Playseats i kierownicę Thrustmaster TGT.Doskonali koncentrację co przekłada się w modelarstwie . Edited November 14, 2021 by cayman 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CH123 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Bardzo fajny zestaw. Niestety ze względu na brak miejsca mam tylko zwykły fotel+ Thrustmaster3000 +shifter od g29 . Dla mnie sim racing miał wymiar bardzo praktyczny - nauczyć się kontrowania i poślizgów żeby nie rozbić się w zimie bawarką. Tylnonapędówka okazała się wcale nie taka straszna a jazda czystą przyjemnością. A patrząc na to co się teraz dzieje na rynku samochodów to mogę co najwyżej oglądać tylko modele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 14 godzin temu, cayman napisał: a gdzie pasy ? będzie mandacik i za brak działających wycieraczek dodatkowa stówka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted November 16, 2021 Author Share Posted November 16, 2021 No to pułkownik chyba ukończony. Wycieraczki szyby poskładane z blaszek a lusterka fuknięte ALC chrom. Końcówki wydechów też pomalowane ALC chrom . i grzmot w całości. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 @cayman nie wiem czy widziałeś ja zbieram szczękę od paru godzin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted November 17, 2021 Author Share Posted November 17, 2021 1 godzinę temu, Bengal napisał: @cayman nie wiem czy widziałeś ja zbieram szczękę od paru godzin Tak oglądałem wszystkie odcinki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts