Skocz do zawartości

Lamborghini Miura P400 SV

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czas na zrobienie  klasyka .

Model firmy Hasegawa z zestawem blaszek Studio27 ,który mi leżał od paru lat w domowym magazynie. Po oględzinach kasty jedno jest pewne ...będzie trochę roboty a w szczególności odtworzenie od początku linii podziału drzwi   a potem wycięcie wszystkich otworów pod atrapy i boczne wloty za drzwiami do komory silnikowej.

Kolor bazowy kasty jaki wybrałem to Verde Green z palety Lamborghini.

LBkfYt.jpg

Napisano

dobry wybór - fajna linia ---->   te stare auta to miały coś urzekającego w swojej sylwetce.

te współczesne sportowe kanciaki to wyglądają wszystkie tak samo , jak od hebla robione

Napisano

Pierwsze roboty za mną, linie podziału odtworzone i wszystkie otwory powycinane .

VVDVzI.jpg

QrgXik.jpg

cnn82A.jpg

Wklejone i po szpachlowane blaszki w drzwi,które imitują wloty powietrza do komory silnikowej oraz pogłębione ramki drzwi i przedniej szyby.

IcoujC.jpg

IQRnM2.jpg

• Like 1
Napisano

O widzę, że kolega w lekki masochizm idzie :D Ale tylko lekki, bo ostry byłby przy produkcie samochodopodobnym z Italeri 😜 No i ciekawy kolor się szykuje. 

Napisano
2 godziny temu, oliardi napisał:

W masochizm to poszedł pewien Koreańczyk. 

Oglądałem jego warsztat ,ale ....mi się aż tak już nie chce walczyć z modelem.:paker:

Napisano

Kasta wymalowana kolorem bazowym.

ZmVAuI.jpg

njWZov.jpg

Deska rozdzielcza sklejona z dwóch części. Pasowało to do siebie jak pięść do oka, dlatego było trochę szpachlowania i tzw.rzeźby .

Na fotce referencyjnej dopatrzyłem otwarte nawiewy powietrza i postanowiłem tak zrobić w modelu. Pogrzebałem w zasobach i znalazłem trzy okrągłe blaszki ,które idealnie pasują w wywiercone wcześniej otwory .

Tak to wstępnie wygląda.

YMQSWo.jpg

Oe7uFR.jpg

NJ1lWL.jpg

• Like 3
Napisano
21 minut temu, BCI Batou napisał:

Kolorek robi robotę. Będzie petarda!

Na zdjęciach jest trochę zgaszony a w realu bardziej żywy, zbliżony do limonki. Lekko wali po oczach .

Napisano

Kasta polakierowana trzema warstwami clearem GX-112 w odstępach 24-godzinnych .Teraz poschnie parę dni i po uprzednim zmatowaniu micromeschem dostanie ostatnią warstwę w proporcji 1/3.

97emlx.jpg

Kml1rI.jpg

XxuRv4.jpg

ufM4fI.jpg

• Like 4
Napisano

Buda schnie to zająłem się wnętrzem. Podłoga wymalowana czarnym matem  a środkowa deska i fotele Nato black . Dodatkowo do foteli dodałem  pasy bezpieczeństwa ,ze szpilki dorobiłem dźwignię zmiany biegów a reszta z zestawu waloryzacyjnego Hasegawy.

Ff6XD7.jpg

G40bHH.jpg

CSoiXr.jpg

wlfKpU.jpg

fK2zzz.jpg

• Like 1
Napisano

Ta różnorodność kolorów we wnętrzu. 🤣 Urok lat 70 i 80 w motoryzacji 😜 I dywaników nie widzę. To co? Żeby była równowaga w naturze, to następny model od Revella?:D

Napisano (edytowane)
22 minuty temu, toled napisał:

Żeby była równowaga w naturze, to następny model od Revella?:D

Nie , bo mam już przygotowane:

Ferrari 365 GTB Daytona w wersji Cabrio Fujimi i Renault A110 Alpine w wersji cywilnej Tamiya

czyli.... klasyki.

Edytowane przez cayman
Napisano
2 minuty temu, cayman napisał:

Ferrari 365 GTB

Chętnie pooglądam z uwagi na widoczne wnętrze :diabel:

• 2 weeks later...