cayman Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 Czas na zrobienie klasyka . Model firmy Hasegawa z zestawem blaszek Studio27 ,który mi leżał od paru lat w domowym magazynie. Po oględzinach kasty jedno jest pewne ...będzie trochę roboty a w szczególności odtworzenie od początku linii podziału drzwi a potem wycięcie wszystkich otworów pod atrapy i boczne wloty za drzwiami do komory silnikowej. Kolor bazowy kasty jaki wybrałem to Verde Green z palety Lamborghini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 Piękny samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 dobry wybór - fajna linia ----> te stare auta to miały coś urzekającego w swojej sylwetce. te współczesne sportowe kanciaki to wyglądają wszystkie tak samo , jak od hebla robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Października 2021 Autor Share Napisano 6 Października 2021 Pierwsze roboty za mną, linie podziału odtworzone i wszystkie otwory powycinane . Wklejone i po szpachlowane blaszki w drzwi,które imitują wloty powietrza do komory silnikowej oraz pogłębione ramki drzwi i przedniej szyby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 O widzę, że kolega w lekki masochizm idzie Ale tylko lekki, bo ostry byłby przy produkcie samochodopodobnym z Italeri No i ciekawy kolor się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 W masochizm to poszedł pewien Koreańczyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Października 2021 Autor Share Napisano 6 Października 2021 2 godziny temu, oliardi napisał: W masochizm to poszedł pewien Koreańczyk. Oglądałem jego warsztat ,ale ....mi się aż tak już nie chce walczyć z modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Kasta wymalowana kolorem bazowym. Deska rozdzielcza sklejona z dwóch części. Pasowało to do siebie jak pięść do oka, dlatego było trochę szpachlowania i tzw.rzeźby . Na fotce referencyjnej dopatrzyłem otwarte nawiewy powietrza i postanowiłem tak zrobić w modelu. Pogrzebałem w zasobach i znalazłem trzy okrągłe blaszki ,które idealnie pasują w wywiercone wcześniej otwory . Tak to wstępnie wygląda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Kolorek robi robotę. Będzie petarda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 21 minut temu, BCI Batou napisał: Kolorek robi robotę. Będzie petarda! Na zdjęciach jest trochę zgaszony a w realu bardziej żywy, zbliżony do limonki. Lekko wali po oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 16 Października 2021 Autor Share Napisano 16 Października 2021 Kasta polakierowana trzema warstwami clearem GX-112 w odstępach 24-godzinnych .Teraz poschnie parę dni i po uprzednim zmatowaniu micromeschem dostanie ostatnią warstwę w proporcji 1/3. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 16 Października 2021 Share Napisano 16 Października 2021 Teraz już wygląda super. Jaki mikromesh? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 16 Października 2021 Autor Share Napisano 16 Października 2021 5 minut temu, GTiStyle napisał: Jaki mikromesh? Gunze 6000 na mokro, a wtedy ostatnia warstwa cleara bardzo dobrze się ułoży na lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Października 2021 Share Napisano 16 Października 2021 cacy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Października 2021 Share Napisano 17 Października 2021 Ło panie, jaka skóra pomarańczy. Tragedia. Weź to zmyj bo wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Października 2021 Autor Share Napisano 17 Października 2021 2 godziny temu, toled napisał: Ło panie, jaka skóra pomarańczy. Tragedia. Weź to zmyj bo wstyd Już się kąpie w zmywaczu Wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 Buda schnie to zająłem się wnętrzem. Podłoga wymalowana czarnym matem a środkowa deska i fotele Nato black . Dodatkowo do foteli dodałem pasy bezpieczeństwa ,ze szpilki dorobiłem dźwignię zmiany biegów a reszta z zestawu waloryzacyjnego Hasegawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Ta różnorodność kolorów we wnętrzu. Urok lat 70 i 80 w motoryzacji I dywaników nie widzę. To co? Żeby była równowaga w naturze, to następny model od Revella?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 (edytowane) 22 minuty temu, toled napisał: Żeby była równowaga w naturze, to następny model od Revella?:D Nie , bo mam już przygotowane: Ferrari 365 GTB Daytona w wersji Cabrio Fujimi i Renault A110 Alpine w wersji cywilnej Tamiya czyli.... klasyki. Edytowane 18 Października 2021 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 2 minuty temu, cayman napisał: Ferrari 365 GTB Chętnie pooglądam z uwagi na widoczne wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 19 Października 2021 Autor Share Napisano 19 Października 2021 Wnętrze ukończone. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 I LUX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Ujdzie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Października 2021 Autor Share Napisano 28 Października 2021 Szybkie cztery godziny zabawy z folią BMF i listwy chromowe zrobione . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi