Andrzej Godlewski Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Ot taki amerykański autobusik , można by napisać kultowy z tamtych lat . W zasadzie prosto z pudła ,choć już widzę że trzeba będzie coś od siebie dodać , no i zapewne przyda się do niego wykonać jakąś klimatyczną dioramkę . Na dzień dzisiejszy wygląda to tak . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 powodzenia w budowie - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Jak wiezienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Ciekawe! Gdzie Ci się udało go kupić? Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 (edytowane) 3 godziny temu, pmroczko napisał: Gdzie Ci się udało go kupić? nie wiem gdzie Autorowi warsztatu się udało, ale w sobotę jak przeglądałem newslettera z nowościami to był dostępny na Plastmodel, ale chyba mieli tylko 1 szt bo już nie ma : https://www.plastmodel.pl/p/73/57314/roden-816-gmc-pd3701-silverside-bus-quot-greyhound-lines-quot-1-35-skala-1-35-modele-samochodow.html Edytowane 12 Października 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Ja też mam Kupowałem w Max Hobby w Zabrzu Powodzenia w budowie, przecierasz szlaki, będzie chociaż wiadomo, czy fajny czy jakościowo dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 12 Października 2021 Autor Share Napisano 12 Października 2021 Model dostałem do sklejenia ale wiem że został kupiony w tym sklepie . https://exito.sklep.pl/pl/p/RODEN-816-135-GMC-PD3751-SilverSide-Greyhound-Lines/61104 Co do samego modelu to raczej nikomu trudności nie powinien sprawić , łatwy w montażu , napisałbym nawet dla początkujących . Trochę trzeba poświęcić czasu na sklejenie fotelików ,ale reszta to klocki lego . Jeśli ktoś chciałby z niego wycisnąć więcej to jest duże pole do popisu . Na karoserii brakuje nitów , a są one dość charakterystyczne dla tego typu konstrukcji , podwozie to płaska płyta , no i z bieżnikiem na kołach też trzeba by nieco powalczyć . Wiadomo, że diabeł tkwi w szczegółach ale i tak, dla mnie będzie bardzo fajna z nim zabawa no i malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 A dużo śladów wypychaczy bo autobus na Oplu Blitzu ma całą masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 13 Października 2021 Autor Share Napisano 13 Października 2021 Karoseria jest całkiem niezła , ślady są jedynie w środku ale są łatwe do usunięcia , pozostałe drobiazgi wymagają nieco oszlifowania ale tragedii nie ma . Jakiś czas temu składałem autobus Opla Blitza wydaje się, że z tym jest nieco lepiej ,ale nie ma się co czarować to jednak Roden i wiadomo, że będzie trochę pracy . Jak na razie niewiele firm robi cywile w tej skali , więc trzeba zacisnąć zęby i dziubać to co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 1 godzinę temu, Andrzej Godlewski napisał: więc trzeba zacisnąć zęby i dziubać to co jest I chyba to będzie podsumowanie tego modelu. Ogólnie jak przeglądałem sobie wypraski to stwierdzam, że nie miałem ochoty się rozpłakać, a to już dobry znak. Oczywiście nie jest to super wypasiony w detal autobus. To co widoczne - jest całkiem dokładne, to co nie widocznie - niemalże zero detalu Jedynie to co przykuło moją uwagę to opony - dramat! Nie rozumiem czemu nie dodano gumowych lub odlanych w jednym kawałku. Pozostaje rzeźbić w nich lub sobie odlać gumowe/wydrukować na drukarce 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi