copycat Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Połączenie barki rzecznej z geniuszem Pana Samochodzika, a raczej jego wujka, czy dziadka. Nie pamiętam, kto mu ten pojazd zbudował. A takie skojarzenie jak widzę tego dziwoląga. Ale dziwolągi to najlepsze modele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 6 Lipca 2022 Autor Share Napisano 6 Lipca 2022 Hataka C021 to na 90% odpowiednik gunze h/c303 Także już farby zamówione Kusza mnie blaszki do środką ale prawie nie będzie ich widać... Co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 4 minuty temu, bulik58 napisał: Byly to 2 normalne Schwimwageny , z ktorych jeden zatonol w czasie krecenia filmu a Ja książki czytałem, film ni jak do nich pasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 4 godziny temu, SnajperTBG napisał: Hataka C021 to na 90% odpowiednik gunze h/c303 Także już farby zamówione Kusza mnie blaszki do środką ale prawie nie będzie ich widać... Co sądzicie ? Brać .Sława mołojecka przed Tobą . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 17 godzin temu, SnajperTBG napisał: ,Odświeżam temat model psiknięty gunze1200 i teraz dylemat... Czym malować ? Jeśli chodzi o akryle to wiem że gunze h303 jako baza, tamiya red hull,tamiya NATO black. Ale chciałbym pomalować model hataką seria C. I tu pytam znawców o odpowiedniki kolorów które wymieniłem . Chociaż patrząc po fotkach z zimy to.zieleń to śmiało NATO green hataka. Latem widać jak ta zieleń płowieje. W czasach kiedy toczki trafiły do LWP były pomalowane jednolicie na zielono. Po upadku Układu Warszawskiego domalowano łaty w kolorze czarnym i ceglastoczerwonym. ceglasto c Kolory te (za wyjątkiem czarnego) mają mało wspólnego z NATO Green i NATO Brown. Gunze H303 i Tamiya Hull Red jak najbardziej jest OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 08:59, bulik58 napisał: Byly to 2 normalne Schwimwageny , z ktorych jeden zatonol w czasie krecenia filmu a drugi pierw zniknol z pola widzenia a nastepnie ,, odnaleziony ,, znajduje ?? sie w kolekcji braci S.M. Keszyckich Samochód Pana Tomasza skontrolował jego wuj Gromiło wyglądał jak żaba ale miał silnik z rozbitego Ferrari Fajna była jeszcze wyspa złoczyńców z tamtych lat a potem to było coraz dziwniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Coś tam idzie blaszki odpuściłem... Państwo mnie wykańcza finansowo... dzisiaj poczyniłem malunki. Fotki słabej jakości z piwnicy bo tam się zamelinował człowiek z lakiernią bo jest wyciąg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 27 Lipca 2022 Autor Share Napisano 27 Lipca 2022 Cz. Dalsza pracy toczka stoi na kołach kusiło mnie żeby zrobić muzeum i zieloną zostawić i dać wash i zacieki ale moro fajniejsze. Kalki od toro są więc dzisiaj pewnie pójdą ciapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 27 Lipca 2022 Autor Share Napisano 27 Lipca 2022 No i zapomniałbym o rakiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 Stan na dzisiaj:) Na razie bez szału i bez efektów. Trzeba zrobić deatling to jest malowanie pierdół. Sidolux na kalki. A potem wash i kurzenie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Jest moc. Obserwujemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Modelki całkiem całkiem.....bardzo lubię pojazdy LWP. Legendarna epoka,.....już się nie wróci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Dawałeś błyszczący na rakietę przed kalkami bo bardzo widać ciemniejszy film? I jeszcze poznęcaj się płynami do kalkomanii nad tylną rejestracją bo nie siadła dobrze na tym przetłoczeniu i może kiedyś odpaść albo się złuszczyć. Poza tym fajna ruska bestia w malowaniu NATO. Też lubię takie tematy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 W dniu 28.07.2022 o 21:28, TAW napisał: Dawałeś błyszczący na rakietę przed kalkami bo bardzo widać ciemniejszy film? I jeszcze poznęcaj się płynami do kalkomanii nad tylną rejestracją bo nie siadła dobrze na tym przetłoczeniu i może kiedyś odpaść albo się złuszczyć. Poza tym fajna ruska bestia w malowaniu NATO. Też lubię takie tematy Nic nie dawałem. Ale już dałem lakier hataki matowy i nie widać filmu z kalki płynami już się poznecałem. Dzisiaj pewnie pójdzie wash i delikatne brudzenie Dałem jeszcze Toczce antenkę od Panzer Arta bo mi RB zabrakło... A jak patrzę na ceny z abera czy mastera(pewnie jeden pies) to wyć się chce... RB WRÓĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 11 godzin temu, SnajperTBG napisał: Toczce antenkę od Panzer Arta bo mi RB zabrakło... A jak patrzę na ceny z abera czy mastera(pewnie jeden pies) to wyć się chce... RB WRÓĆ !!! Oj, też mam żałobę po ich antenach do BMP-3. W zasadzie można było ładować do każdego ruskiego czołgu i to za śmieszne pieniądze. Ale to już chyba se ne wrati 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 (edytowane) 39 minut temu, TAW napisał: Oj, też mam żałobę po ich antenach do BMP-3. W zasadzie można było ładować do każdego ruskiego czołgu i to za śmieszne pieniądze. Ale to już chyba se ne wrati Wszyscy trąbią na około, że RbModel padło na psyk, ale na ich stronie: https://www.rbmodel.pl/index.php?action=products&cat=c_bm&sub=35A Antena do BMP-3 2 szt. 35A14 - jest dostępna za całe 7 zł 6 gr. Edytowane 30 Lipca 2022 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi