krzychu83 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Czołem Zasadniczo model skończyłem, zostało najgorsze - olinowanie . Nie mam pojęcia ile mi to czasu zajmie. Jeśli ktoś z Was ma jakieś fajne patenty na wykonanie olinowania to dajcie znać. Mam lycre 0,2 i 0,3 od Ushi, druciki mosiężne 0,2. i cienkie druciki miedziane. 1. Czy wykonując odciągi, z drucika nawiercacie delikatnie to miejsce, w którym opiera się ten drucik? 2. może są jakieś dobre "trzecie ręce", które ułatwiają naciąganie takiej lycry? mi się niestety trochę ręce trzęsą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 bardzo ładnie wyszedł - podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Noo mi się też podoba i też mam problem bo nie wiem jak się za olinowanie zabrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 20 godzin temu, krzychu83 napisał: Jeśli ktoś z Was ma jakieś fajne patenty na wykonanie olinowania to dajcie znać. W dniu 19.05.2020 o 15:05, blacman napisał: ponieważ temat został znów wywołany do tablicy dostawię może nieco obrazka - przepraszam, że w kligońskim ale wrzucałem to na modelwarships.com i jakoś tak zostało... do olinowania w skali 1/700 optymalny wydaje się drut o średnicy 0,05mm, do skali 1/350 średnica 0,1mm. Ważne aby drut był sztywny i dostarczany jako prosty (nie ze szpulki). Dobrym materiałem jest drucik mosiężny występujący w średnicy 0,1mm a 0,05-0,06 można kupić w wersji prostej wykonanej ze stopu Tugnsten (wolframowo miedzianego). Popularne druciki miedziane z uzwojeń też mogą mieć zastosowanie ale są bardzo miękkie i ulegają bardzo łatwo deformacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Poza koszmarnymi masztami i flagsztokami, to nawet nawet, jak na pierwsze podejście. Będą jeszcze z Ciebie ludzie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 ja do olinowania używam cienkiego drucika.....można go kupić w niektórych sklepach budowlanych. wykorzystuje się go do cięcia styropianu . Drucik jest elastyczny, występuje w kilku grubościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: nawet nawet (...) Będą jeszcze z Ciebie ludzie. krzychu83 - jak Gała rzuca takimi tekstami to jest b.dobrze ! Edytowane 29 Listopada 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 Koniec, można się znęcać w galerii 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Mariusz czeka cię tu duuużo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi