kowal76 Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 (edytowane) Po małym Mustangu z Tamki w 1/72 zabrałem się za większego, czyli 1/48. Jest to wersja F 51 z działań w Korei. Model raczej prosto z pudła jak to u mnie. Z dodatków wykorzystam jedynie fotel żywiczny oraz kalki Red FoX z tablicą i panelami bocznymi. Fotel jeszcze nie dotarł :). Wykorzystam też może niektóre elementy z blaszki od modelu Airfixa, którą dostałem ze sklepu przez pomyłkę. Malowanie będzie pudełkowe z zębami. Na początek wycięte wszystkie części. Część pomalowana podkładem, a niektóre kolorem docelowym. Skrzydła już sklejone. Edytowane 18 Października 2021 przez kowal76 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 Kupiłem te kalki 3D Red Fox ponieważ chciałem zobaczyć jak to wygląda. Wydaję mi się, że efekt jet taki sobie, ale tragedi nie ma :). Klejone na wikol od Miga Dokleiłem też owiewkę do podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Mała aktualizacja. Edytowane 23 Października 2021 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 Fotel jednak będzie zestawowy. Ten co zamówiłem okazał się 1/72 :). Zamówiłem tylko jeszcze pasy na fotel. Małe postępy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Października 2021 Autor Share Napisano 26 Października 2021 Bombki, rakiety i wydechy pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 Fajny temat, malowanie nieczęsto spotykane na forum. Polecam pierwsza książkę z serii Osprey Frontline Colour - F-51 Mustang units over Korea, dużo fajnych zdjęć. Podglądam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Października 2021 Autor Share Napisano 29 Października 2021 Pasy na fotel dotarły i już na swoim miejscu. Można więc zamykać kadłub. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Października 2021 Autor Share Napisano 30 Października 2021 Kółka pomalowane i kadłub zamknięty. Choć to Tamiya, to bez małej ilości szpachli się nie obejdzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Listopada 2021 Autor Share Napisano 7 Listopada 2021 Stan na dzień dzisiejszy. Prawie gotowy na malowanie. Muszę jeszcze wyszlifować CA na spodzie kadłuba. Jakoś szpachla Tamki się zapada, nawet po kilkukrotnym jej położeniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 Ładnie . Podglądam bo z tego samego zestawu robię naszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Listopada 2021 Autor Share Napisano 7 Listopada 2021 7 godzin temu, marek d napisał: Ładnie . Podglądam bo z tego samego zestawu robię naszego. Dzięki :). Czekan w takim razie na gakerię :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Podkład już jest. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Kolej na kolor srebrny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 Czarne akcenty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Ciekawie to wygląda, już bliżej niż dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 Żółte akcenty zrobione i pozostały tylko wnęki podwozia do pomalowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 już końcóweczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 54 minuty temu, Bengal napisał: już końcóweczka Już końcówka ale jeszcze trochę zostało do zrobienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 Wnęki podwozia pomalowane. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 Szczęki : ). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 14 minut temu, kowal76 napisał: Szczęki : ). I to jest to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Pięknie . Z tym malowaniem mogłeś spokojnie startować w konkursie na sąsiednim forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 Dzięki. Może kiedyś się skuszę na jakiś konkurs. Kalki Tamki dość grube, ale poddają się Super Strong też Tamki :). Zacząłem od zębów wiedząc, że może być z nimi problem przy nakładaniu. Poszło jednak bezproblemowo. Jutro pozostałe kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Listopada 2021 Autor Share Napisano 19 Listopada 2021 Kalki wszystkie położone :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Listopada 2021 Share Napisano 19 Listopada 2021 Ja bym chyba zaryzykował zrobienie dziurek w tej żaluzji...choć to ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi