laskonogi Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Pewnego słonecznego dnia na rzece Yangcy rozegrał sie jeden z wielu dramatów tej wojny. Sympatyzujący z partyzantką rybak wraz ze swoim synem zostali aresztowani za przewóz broni.... https://1.bp.blogspot.com/-dKNL3PENckk/YW_3fs47fhI/AAAAAAAADmA/gBfniwKVmEQaTOy-qNigjQq2R0_SQG3ZACLcBGAsYHQ/s1200/IMG_20211019_130017.jpg Jedynie orzeł który zerwał się do lotu swym przeciągłym piskiem zapłakał nad losem maluczkich ... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 no i pięknie fajna diorama więc dobrze że się doczekała na porządną galerię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Tylko nie rzucaj Fushimi tak jak fregatą Gratulacje ukończenia. Nad czym pracować wiesz, więc szkoda gadać To teraz idąc za ciosem następna galeria np. campbeltown 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Scenka i wykonanie fajne tylko się zastanawiam o ten kilwater za śrubami czy niweluje nurt rzeki przy cumowaniu łodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Bardzo ładnie zrobiona dioramka. Gratulacje. PS. Przy okazji widać, że na tego typu żywicy mimo starań nie jest łatwo mieć w efekcie gładziutkie powierzchnie wszędzie tam gdzie by się chciało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Października 2021 Autor Share Napisano 20 Października 2021 (edytowane) 3 godziny temu, chudyhunter napisał: Fushimi tak jak fregatą proszę nie zapeszać.... już wróciła na miejsce kurzenia :))) tym razem obyło sie bez strat 3 godziny temu, chudyhunter napisał: za ciosem następna galeria np. campbeltown to raczej się nie wrati - sprawa jest poważnie skopana i nie mam inwencji jeszcze jak to ostatecznie naprawić ... 2 godziny temu, Adamo722 napisał: tylko się zastanawiam o ten kilwater za śrubami czy niweluje nurt rzeki przy cumowaniu łodzi? gdzieś robiłem wyliczenia ile to to (Yangcy) płynie na sekundę i wychodziło mi całkiem sporo ale, oczywiście zę z wody / kilwatera nie jestem zadowolony ale ważyłem siłe pędu z bulgotem za rufą i tak jakoś wyszło 1 godzinę temu, Slaw_21 napisał: e na tego typu żywicy mimo starań nie jest łatwo mieć w efekcie gładziutkie powierzchnie wszędzie tam gdzie by się chciało. tu jest żywica epoxydowa a na to dziabana żywica akrylowa i no i no nie do końca wyszło dziabanie jak bym chciał Edytowane 20 Października 2021 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Muszę przyznać, że model i cała diorama to wyższa półka. Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Kurczę, kurczę! Wywołałem Laskonogiego z lasu, a... galerii nie zauważyłem! Cóż - wiek już nie ten i bystrość nie ta. Ale co się odwlecze, to... koniom lżej - albo jakoś tak. Model skończony, krajobrazy, woda, ptaki te sprawy - wielki plus. Temat bardzo ciekawostkowy, chyba debiut na szerokich Internetach - kolejny +. Galeria zrobiona - wielki plus. Widać trochę śladów walki z materią - no trudno. Natomiast mam taką uwagę natury historycznej. Anegdota przez Ciebie zaprezentowana nie ma zastosowania do tej sceny. Prawdziwa historia, tzw. "Incydent z Yeang-Tse River z uzyciem pieprzu i grochu" została przedstawiona poniżej. Posłuchajcie, przeczytajcie i przekonajcie się sami: Opowiem wam straszną historię co znam, aż po plecach przebiegną wam dreszcze Bohater jej chińczyk, czółno miał na wielkiej Żółtej Rzece Był poganinem plugawym tak, że Lucyfer by się zląkł A nazywał się jakoś tak Wing Chang Loo, a żeglarze go zwali Jim Crow Aia iczkum, iczkum, aj, aj, aj Żeglaż mniej bystry niż ty, Nie pojmie historii o Wing Chang Loo Za dużo w niej takich kai, kai, Za dużo w niej takich, ajaj, ajaj, ajaj, Wtem Wing Chang Loo zakochał się w chince zwanej Ah Chu Fong Co oczy miała jak pestki dyni a stopy miała drobniejsze od rąk Lecz ona kochała zbója mórz całym sercem i całą wątrobą. On przypływał tam wielką dżonką swą, groźną dżonką swą dwupokładową Gdy Wing Chang Loo wyśledził to, zemstę poprzysiągł zemstę okropnie klnąc "Niech weźmie pirat dziewczynę tą, w befsztyk zmienię i jego i ją" Wciągnął na maszt wojenny znak, i ruszył na Jangcy River Na zachód i wschód i tam i tu, gdzie zły pirat mógł był się ukrywać. Aia iczkum, iczkum, aj, aj, aj Żeglaż mniej bystry niż ty, Nie pojmie historii o Wing Chang Loo Za dużo w niej takich kai, kai, Za dużo w niej takich, ajaj, ajaj, ajaj, Bębny grają już do boju i armaty huknęły z dwóch burt Gorące kluski lecą w cel, z nieba leje się wrzący sos. Pirat hardo skoczył w bitwy zgiełk naprzeciw swojej zgubie Dostał w tyłek salwą smażonych jaj i padł, bo smażone źle robi wątrobie Aia iczkum, iczkum, aj, aj, aj Żeglaż mniej bystry niż ty, Nie pojmie historii o Wing Chang Loo Za dużo w niej takich kai, kai, Za dużo w niej takich kai, kai, Za dużo w niej takich, ajaj, ajaj, ajaj, Już padając pirat krzyknął "O nie! To nie był ostatni strzał. Gdy ja nie mogę Chinki mieć, Wing Chang Loo też nie będzie jej miał" Wypalił naraz ze wszystkich rur, potworna to była scena Gdy gorący groch trafił w pieprzu słój i wysadził magazyny! Aia iczkum, iczkum, aj, aj, aj Żeglaż mniej bystry niż ty, Nie pojmie historii o Wing Chang Loo Za dużo w niej takich kai, kai, Za dużo w niej takich, ajaj, ajaj, ajaj, tłum. z ang. Jerzy Porębski Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,jurek_porebski,ballada_o_wing_chang_loo.html Opowiem wam straszną historię co znam aż po plecach przebiegną wam dreszcze Bohater jej chińczyk, czółno miał na wielkiej Żółtej Rzece Był poganinem plugawym tak, że Lucyfer by się zląkł A nazywał się jakoś tak Wing Chang Loo, a żeglarze go zwali Jim Crow Aia iczkum, iczkum, aj, aj, aj Żeglaż mniej bystry niż ty, Nie pojmie historii o Wing Chang Loo Za dużo w niej takich kai, kai, Za dużo w niej takich, ajaj, ajaj, ajaj, Wtem Wing Chang Loo zakochał się w chince zwanej Ah Chu Fong Co oczy miała jak pestki od dyń a stopy miała drobniejsze od rąk Lecz ona kochała zbója mórz całym sercem i całą wątrobą. On przypływał tam wielką dżonką swą, groźną dżonką swą dwupokładową Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,jurek_porebski,ballada_o_wing_chang_loo.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Świetna diorama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) 12 godzin temu, socjo1 napisał: Anegdota przez Ciebie zaprezentowana nie ma zastosowania do tej sceny. Prawdziwa historia, tzw. "Incydent z Yeang-Tse River z uzyciem pieprzu i grochu" została przedstawiona poniżej. nie do końca moja jest oryginalna a ta to już ... plotka ona jak zawsze jest wybujała https://www.youtube.com/watch?v=MJ3GQKXSYHY 12 godzin temu, socjo1 napisał: Widać trochę śladów walki z materią - no trudno eh taka karma łatwo nie jest :))) Edytowane 20 Stycznia 2022 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Kiedyś się poważnie zastanawiałem czy nie kupić tego modelu i nie zrobiłem tego tylko i wyłącznie że to waterline. Ale nadal bardzo mi się podoba i może kiedyś się na niego skuszę ale to musiałbym mieć jakieś sensowne "kwity" do niego by dorobić rękodzielniczo spód kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) kwity proszę bardzo jest takie zdjęcie i taki plan ... no to chyba wszystko co mi sie udało wyczaić :)))) w temacie dna nic tylko oddtwarzać Edytowane 20 Stycznia 2022 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 11 godzin temu, laskonogi napisał: nic tylko oddtwarzać nie kuś z drugiej strony nie jest źle bo myślę że by się to dało załatwić kilkoma warstwami dociętego HIPSu - jedyny problem byłby z tymi tunelami gdzie śruby (bo wg profesora Wikipedii miał dwie) i ukształtowaniem dna przy rufie..... no nic - przemyślę temat.... może jak się okaże że jak za tego nowego Warda trzeba będzie dać ponad 700plnów to zdecyduje się jednak wesprzeć krajowego producenta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2023 Z nieskrywaną radością i dumą moge dokonać aktualizacji w galerii Tak do pary z Ping Yuen wystawiłem na Warszawski festiwal także tą dioramkę i ... #duma/radość 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Czerwca 2023 Share Napisano 5 Czerwca 2023 no to żeś Waćpan ustrzelił dublet gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Czerwca 2023 Share Napisano 5 Czerwca 2023 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2023 5 godzin temu, M.A.V. napisał: no to żeś Waćpan ustrzelił dublet no nadziwić sie nie moge zaiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 6 Czerwca 2023 Share Napisano 6 Czerwca 2023 Zaskoczyłeś chłopie! Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi