Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ostatnim czasem wzięło mnie na współczesną pancerke.... i tu pytanie jaki model polecanie ?? Oczywiście skala 1:35 z blachami i ogniwkowymi gąskami (dobrze by było). Pytam, ponieważ kompletnie się nie znam na naszych dzisiejszych wynalazkach. Dzięki z góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Abramsy M1A1 i M1A2 SEP Dragona są fajne do składania i mają zarówno ogniwka jak i blachy. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Dumo a czy Ty przypadkiem nie miałeś sobie dłuższej przerwy zrobić z modelami po tym niemieckim bydlaku co go kończysz. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Prawde mówiąc przerwe sobie zrobiłem bo miałem do poprawienia 9 zagrożeń w szkole... w 2 tygodnie poprawiłem prawie wszystkie, tylko mi polski został to moge znowu zacząć kleić.... Tak to jest jak człowiek się opiepsza przez cały rok, a później jazda na koniec. Do teraz nie wiem czy zdam czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Ostatnim czasem wzięło mnie na współczesną pancerke.... i tu pytanie jaki model polecanie ?? Oczywiście skala 1:35 z blachami i ogniwkowymi gąskami (dobrze by było) Z nowoczesnej pancerki tylko Abramsy Dragona mają blachy. Ale chętnie zobaczył bym coś innego, niż ten oklepany temat... Takiego Leclerca z Tamki, lub Leoparda..... Edytowane 5 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 A samochody opancerzone, transportery itp. itd. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o nowoczesną pancerkę, to króluje tu bezsprzecznie Tamiya, a wtóruje jej Academy. Na nowoczesną pancerkę z Trumpetera nawet nie patrz, szajs jak się patrzy. Z transporterów opancerzonych polecam Bradleya z Tamiyi , m 113 , lub Mardera z Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Takiego Leclerca z Tamki pewnie Cie uciesze bo mam w planach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 pewnie Cie uciesze bo mam w planach ;) Z niecierpliwością czekam na relację A w jakim malowaniu?? Standardowym NATO , czy francuskim malowaniu ćwiczebnym z Kataru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 A tam Abramsy.... Porządny nasz T-72 Może być model z Trumpka, blaszki z Eduarda, lufa toczona z Armo i ogniwkowe fruilki A przy odrobinie szczęścia żywiczna konwersja Modelkraka do PT-91 I tylko trzeba poczekać do lipca, to może znowu coś wystawią z okazji Kołobrzeskiego Pikniku Militarnego i byłby materiał do modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Tak to jest jak człowiek się opiepsza przez cały rok, a później jazda na koniec. Do teraz nie wiem czy zdam czy nie. No i prawidłowo, będzie dobrze zdasz... Powodzonka Jeśli chodzi o modele Revella nowoczesnej pancerki (Bundeswehry), to: *Marder - popieram fajny, cena bardzo przyzwoita. Choć miałem kłopot ze spasowaniem kadłuba. *Luchs - zdecydowanie radzę ten model, ładny, sprawa blach wiadoma jak w każdym Revellu *Fuchs - ok, ciekawe kamo. Warty kupienia, cena podobna *Leopard - osobiście?? Odradzam. Cena spora jak za średniej klasy model. Warto kupić nowego choć droższego Leo 2A6 z Tamki - bardzo ładny - zrobię relację za niedługo. LEO A6 Tamka Z nowoczesnej pancerki kupiłem wczoraj M-113 A3 Academy - jest spoko. Gąski ogniwka ale trzeba sporo szlifować i szpachlować, bo każde posiada jamkę skurczową. Lepsza opcja guma bo i tak gąski są naciągnięte, i połowy nie widać. Detali sporo, plastik żołty - nie wiem jak inni ale ja lubię modelować wypraski w tym kolorze (nie cierpię zielonego). Części ładnie odlane, cena taka sobie - nie najniższa. Możliwość pojazd z działkiem jak na obrazku i wersja sanitarna (Irak 2003) Osobiście mi się cały piaskowy nie podoba, więc zrobię go na ambulans Bundeswehry. Model opisany w Model Military International oraz na www.armorama.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 No chyba , ze zbudujesz Merkavę Ale zbudowanie jakiejkolwiek wersji tego pojazdu bez dokupienia żywic i blach mija się z celem (żadna z wersji Merkavy robionej przez Tamiye i Academy nie jest poprawna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 No chyba , ze zbudujesz Merkavę Bardzo ciekawy temat, Dumo może spróbujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Za bardzo żydowski jak dla mnie..... myślałem o challenger'ze Tamiyi... Co wy na to?? Fajna fotka grasuje na googlach meracav'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Za bardzo żydowski jak dla mnie Hehe, ciekawe jak wyglądają "żydowskie cechy " Merkavy Fajna fotka grasuje na googlach meracav'y Było już Tak na marginesie, Merkavę ( dokładnie wersje 2C , na full wypasie- blachy, zywice , friule, troche "scratchu" ) zbuduję ja , powoli zaczynam kolekcjonować potrzebne części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Co za bełkot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Za bardzo żydowski jak dla mnie..... (Mała uwaga: Powyższe słowa są nie na miejscu) Jak nie Mercava to zbuduj Abramsa od DML-a. Masz tam blachy. Tak na marginesie, Merkavę ( dokładnie wersje 2C , na full wypasie- blachy, zywice , friule, troche "scratchu" ) zbuduję ja , powoli zaczynam kolekcjonować potrzebne części... Czekam, czekam. Na mocno zwaloryzowane czołgi zawsze chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Pomyślimy zobaczymy, jak na razie troszke hajsu musze skołować i coś się wymyśli... a i dokończyć poprzednie projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Nie lep nic współczesnego bo będziesz skazany na banicje A tak na poważnie gorąco polecam bradleya z Academy bardzo dobry model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Prawde mówiąc przerwe sobie zrobiłem bo miałem do poprawienia 9 zagrożeń w szkole... w 2 tygodnie poprawiłem prawie wszystkie, tylko mi polski został to moge znowu zacząć kleić.... Łoj Dumo Dumo.... Ty już jak student jesteś! Koniec semestru a w indeksie "plaża" Ale nie martw się i tak wszystko połapiesz. Pamiętaj: "co nas nie zabije to nas wzmocni!" Pozdrawiam i powodzenia w szkole i na "warsztacie"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 A tak na poważnie gorąco polecam bradleya z Academy bardzo dobry model Razz Miałem go i dalej mam, gdzieś sklejony leży w piwnicy.... "co nas nie zabije to nas wzmocni!" To samo mi dzisiaj koleżanka powiedziała Przeglądałem po sklepach i znalazłem warriora academi... http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=194640&grp=&f_pkt= Czuje że będzie sporo roboty z nim. Nie lep nic współczesnego bo będziesz skazany na banicje Hehe będe miał bana na google... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Ale chętnie zobaczył bym coś innego, niż ten oklepany temat... Takiego Leclerca z Tamki, lub Leoparda..... Jak tylko skończę Type 90 (koniec już bliski), to zabiorę się któregoś z nich (mam na magazynie razem z Hummerem oraz... Peugeotem 206). @Dumo Challenger tak, ale Challenger2 Desertised od Tamki (wersji 2-giej jeszzce nie sklejałem) tutaj ma recenzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Jak tylko skończę Type 90 (koniec już bliski), to zabiorę się któregoś z nich Było by super jak byś założył wątek warsztatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Hehe, ciekawe jak wyglądają "żydowskie cechy " Merkavy - ja do tego "worka" wrzucam np. sniper hole. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 - ja do tego "worka" wrzucam np. sniper hole Tak za bardzo to nie wiem "o co chodzi " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi