Skocz do zawartości

Sopwith Dolphin 1/72 KP.

myszaty

Rekomendowane odpowiedzi

A ja miałem wyrzuty sumienia, że już trzy modele w kolejce czekają. O święta naiwności...

Rozumiem, że tego delfina bierzesz teraz na ząb, a nie po zrobieniu całej tej drobnicy?

• Haha 1

Ja również pozwolę sobie przysiąść i śledzić postępy :kawa:

15 minut temu, myszaty napisał:

Oj, kolejka szmatopłatów dosyć spora.

Hmm. a szczególnie te trzy pierwsze na lewej stertce :mrgreen:

• Like 1

Godzinę temu, myszaty napisał:

Oj, kolejka szmatopłatów dosyć spora.

16360480919633594769214330684972.thumb.jpg.8094409223e8b3326394edcef72233f0.jpg

Z zastrzeżenieniem, że Camela nie da się tak prosto zrobić polskiego - nasz miał "duże okno" w baldachimie i płat trzeba przeszczepić albo od dwusteru (ale trzeba wówczas przerobić wykrój w baldachimie z pókolistego na prostokątny), albo od "Comic Camela".

• Like 1

58 minut temu, myszaty napisał:

Tak jest!

Wszystko z szachownicą.

Teraz mam ciąg na RWD...

@Slawek_26869Breguet, Hansa i Bleriot?

Zdobyte dzięki forum i koledze @sjr z niemieckiej stronki 👍, jeszcze dorwałem Ilie Muromca.

Jacku, do wymienionych przez Ciebie nie mam najmniejszych "wontów"; miałem na myśli "przeciwny kres" tej kupeczki: Jak-23, Koolhoven i CR.714 :wow:

22 minuty temu, Jostein napisał:

Z zastrzeżenieniem, że Camela nie da się tak prosto

Potrafisz pocieszyć 😁✌.

A  szukałem go kilka miesięcy bo był niedostępny, ale teraz wiem kogo poprosić o szklankę wiedzy...😇

25 minut temu, Slawek_26869 napisał:

tej kupeczki: Jak-23, Koolhoven i CR.714 :wow:

Aaa, to część francuska 😁, jeszcze moran, dewoitine i bloch z tych podstawowych,

Jak 23 to do części z prl, i jak się uda,  to co się da będzie z 39 PLM z Mierzęcic.

Tam mieli jeszcze migi 19 i 21, iskry, jakiegoś antka, chyba biesa,  ale ciężko o kwity.

1 minutę temu, myszaty napisał:

Potrafisz pocieszyć 😁✌.

A  szukałem go kilka miesięcy bo był niedostępny, ale teraz wiem kogo poprosić o szklankę wiedzy...😇 (...)

Też pozostawałem w błogiej tego nieświadomości, ale gdzieś trafiłem na zdjęcie tego samolotu "en face". Nie tylko miał te "duże okno" w baldachimie, ale  szachownice na dolnej powierzchni dolnego płata nie miały obwódek; i - w przeciwieństwie do pozostałych szachownic na tym samolocie - nie były względem siebie symetryczne.

1 godzinę temu, myszaty napisał:

Tu była taka akcja:

Dzięki za link do sklepu. W wolnej chwili przejrzę ich zasoby. Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że ceny mają jak u nas (po kursie 4,6 euro). Może uda mi się kupić jakieś ciekawe modele.

2 godziny temu, Jostein napisał:

Też pozostawałem w błogiej tego nieświadomości, ale gdzieś trafiłem na zdjęcie tego samolotu "en face". Nie tylko miał te "duże okno" w baldachimie, ale  szachownice na dolnej powierzchni dolnego płata nie miały obwódek; i - w przeciwieństwie do pozostałych szachownic na tym samolocie - nie były względem siebie symetryczne.

Czyli coś takiego ?

camel.jpg

camel 2.jpg

camel 1.jpg

21 minut temu, kopernik napisał:

Czyli coś takiego ?

camel.jpg

camel 2.jpg

camel 1.jpg

Dokładnie to.

5 minut temu, myszaty napisał:

Jak dobrze zrozumiałem, to tak.

To jest do ogarnięcia.16360657296414916470878509535738.thumb.jpg.ac0b8ba35651d7911012c0d6b24c3163.jpg

Nie powinno być problemu.

Ale, jak powiedział pan Sparhawk z zakonu Pandionitów: "Po co ciężko pracować, skoro można tego uniknąć?"

• Haha 1

• 1 month later...

Sklejaczom Dolphina polecam Aeroplan nr 1/2017. 8 str o tym samolocie, kilka zdjęć muzealnego eksponatu (okazuje sie , że składaka) kolorowa sylwetka w polskim malowani, uczciwie podpisana "domniemane". 

aerop.jpg

Edytowane przez kopernik
  • Like 1