Baas ArK Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Mniodzio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2024 Dzięki. Tak sobie dłubię drobnicę jaką muszę dokleić na modelu i zatrzymałem się przy limuzynie. Na zdjeciach widać płytę pancerna. Tylko na zdjęciu widać że za nią pod limuzyna jest coś jeszcze. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) 30 minut temu, panDespota napisał: Na zdjeciach widać płytę pancerna. Tylko na zdjęciu widać że za nią pod limuzyna jest coś jeszcze. Co to może być? Sama płyta na Me262 jest ewenementem, ta wygląda na żywcem przełożoną z Bf109. Co prawda na zdjęciach to 711, ale też ma płytę i osobiście nic tam więcej nie widzę: Edytowane 21 Grudnia 2024 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Tak jak wspomniano, sam fakt nie zdemontowanej płyty to ewenement i ciekawostka (niemal na równi z występowaniem nożyc amortyzatora na przedniej goleni) ale nic tam poza tym nie ma, widać mundur pilota trochę oświetlony ostrym słońcem troche zacieniony ramą osłony kabiny, tuż pod płytą widać szczyt szyby pancernej we wiatrochronie, i tyle, zdjęcie niezbyt ostre robione przy mocnym słońcu to się linka osłony że sprężyną nie pokazały (widać ją na zdjęciach od barszczo) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 Chodziło mi o tą jaśniejszą część: Myślałem że płyta jest w jednym kawałku i jest tam coś dołożone Tymczasem znalazłem rysunek z którego wynika że płyta była tam składana na zakładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) Ok teraz jasne , tak dokładnie - już sam zidentyfikowałes, i swoją drogą ładne ujęcia, płyta była góra zagieta, to na zdjęciu to gra światła na łączeniu. Pozdr ww P s. Chyba faktycznie nikt z producentów modeli/blaszek/żywic nie zwraca uwagę że płyta była łączona z płaskiej części głównej i tego daszka , dają element jako jednolitą powierzchnię zagiętą w górze. Ciekawostka do zapamiętania Edytowane 22 Grudnia 2024 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 Inna wersja: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 Też trafiłem na zdjęcie z taką wersją. Może to jakaś produkcja powojenna Avii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 22.12.2024 o 22:16, panDespota napisał: Też trafiłem na zdjęcie z taką wersją. Może to jakaś produkcja powojenna Avii? Dokładnie tak bym obstawiał - to są powojenne Avie S-92 malowane na niemca pod wystawę muzealną, gdy doktoryzowałem się przy budowie mojej PL-01 to na kilku zdjęciach właśnie juz Avii widać było stały zagłówek nie podnoszony razem z osłoną kokpitu. (poza tym warto podkreślić że na prawie wszystkich zdjęciach Me-262 zagłówek jest zdemontowany stad moim zdaniem szansa że dodatkowo wprowadziliby 2gi wariant jest praktycznie zerowa). Pozdr ww Edytowane 24 Grudnia 2024 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 A to skurcybyki z AJ-P. Napisali tylko, że "odrestaurowany egzemplarz muzealny", ani słowa, że to Avia (ML. nr.31). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2024 Finisz przy info o premierze od Army 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi