chudyhunter Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Nowoczesne okręty, to nie moja bajka, ale po zrobieniu Gabryski, jakoś naszło mnie na kolejny i w dodatku w jakiejś dziwnej skali Niestety nadal czekam na pojazdy do dioramy z Fletcherem, więc w międzyczasie będę sobie powoli dłubać przy Momsenie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 krucafuks..... imponująca ta blacharka pikne kUminy fajnie że ktoś pomyślał by osłony radarów zrobić w mUsiUndzu bo to zawsze w plastYku wychodziło nierówno i koŚŚlawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 Nigdy nie mialem styczności z Pontosem, ale mam nadzieję, że będzie fajna zabawa z tymi blachami Na razie zabrałem się za szlifowanie kadłuba. Nie wiem, jak te wystające elementy na poszyciu się nazywają, ale są stanowczo przeskalowane. Na prawdziwych fotkach są praktycznie niewidoczne, więc postanowiłem je usunąć. Malowanie i wash dodatkowo by je uwidoczniły, a to już by wyglądało bardzo źle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Listopada 2021 Share Napisano 19 Listopada 2021 Godzinę temu, chudyhunter napisał: Na prawdziwych fotkach są praktycznie niewidoczne, więc postanowiłem je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 Szlifowanie i u usuwanie elementów pod przyszłe blachy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 I będą kolejne fajerwerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 06:51, Superbe napisał: I będą kolejne fajerwerki... To się okaże Zestaw Pontosa prezentuje się bardzo dobrze. Praktycznie cały detal, jaki jest na modelu musi zostać usunięty i zastąpiony blachami. Niestety jest z tym sporo roboty. Wszystkie łączenia blach muszę zaszpachlować. W 700ce może takie łączenia by przeszły, ale w 350 nie ma litości. Tak więc jeszcze dużo pracy mnie czeka zanim zacznie to jakoś wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 złomiarze lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 na bogato.....ale fajnie się zapowiada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 Walka dalej trwa. W zasadzie nie ma co pokazać, ale wrzucę fotki, by było widać, że coś się dzieje. Na razie właściwie cały czas walczę ze szpachlowaniem, szlifowaniem i tak w kółko, aż osiągnę porządny rezultat. Pewnie po podkładzie wyjdą błędy i znowu będzie trzeba powtarzać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 On 11/21/2021 at 6:51 AM, Superbe said: I będą kolejne fajerwerki... I podtrzymuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Złoty a skromny Jak nie będziesz malował to wiem kto chciałby go kupić 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 4 godziny temu, Superbe napisał: I podtrzymuję... 1 godzinę temu, unicaunica napisał: Złoty a skromny Jak nie będziesz malował to wiem kto chciałby go kupić Złota to jeszcze sporo dojdzie. Właściwie poza kadłubem będzie w 95% złoty Kto chciałby kupić? Tadeusz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 34 minuty temu, chudyhunter napisał: Kto chciałby kupić? Tadeusz??? Każdy by chciał - jak PLN pada na pysk to złoto dobrą lokatą kapitału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 Zabawa trwa. Niestety Trumek okazał się strasznie toportny jeśli chodzi o spasowanie elementów. Dodatkowo użycie blach Pontosa, które kosztują 7x więcej od modelu nie ułatwiają pracy. Tak wygląda spasowanie dziobowej nadbudówki Podklejenie hipsem i podszlifowanie załatwia problem Jak widać blachy też nie końca pasują Oczywiście nie jest żaden problem. Przykeli się kawalek hipsu, zaszpachluje, wyszlifuje i będzie ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Można podejrzeć. Gosciu zbudował siostrzany okręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 Godzinę temu, mikemc napisał: Można podejrzeć. Gosciu zbudował siostrzany okręt. Dzięki. Oglądałem wszystkie części. Przyjemnie się to ogląda, ale jeśli chodzi o precyzję wykonania, to pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Zawsze widząc Twój avatar mam ochotę napisać: "-Otyły Panie, mam dobrą i złą wiadomość. -Zacznij od złej. -Nie działa. -Hmm. A dobra? -Zbudowaliśmy go! -Ahh nareszcie .... Jak to nie działa? Jak to nie działa?!" No ale stety, zawsze jest zbudowane i zawsze działa ;D Teraz dopiero zobaczę jak powinien być zbudowany model w 1/350 Obserwuję z wielkim zaciekawieniem i podziwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 6 minut temu, Vieh_san napisał: Zawsze widząc Twój avatar mam ochotę napisać: "-Otyły Panie, mam dobrą i złą wiadomość. -Zacznij od złej. -Nie działa. -Hmm. A dobra? -Zbudowaliśmy go! -Ahh nareszcie .... Jak to nie działa? Jak to nie działa?!" No ale stety, zawsze jest zbudowane i zawsze działa ;D Teraz dopiero zobaczę jak powinien być zbudowany model w 1/350 Obserwuję z wielkim zaciekawieniem i podziwem Hahaha Ni właśnie, zbudować zbuduje, a czy będzie działać (wygladac), to się okaże W zasadzie jest to moja pierwsza poważna 350ka ( Yamato w 350ce, który był moim pierwszym w życiu okrętem nie licze, bo ostatecznie wyladawal na wysypisku), więc zobaczymy, jak wyjdzie 700ki zdecydowanie łatwiej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 1 godzinę temu, chudyhunter napisał: ...700ki zdecydowanie łatwiej się robi Nie znam się, nie wypowiem się, ale sądzę, że wiele osób posądziłoby Cię o herezję w tym momencie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 13 godzin temu, chudyhunter napisał: Yamato w 350ce, który był moim pierwszym w życiu okrętem..... ZDRADA MILORDZIE !!! co to za patodeweloperka?? drzwi donikąd?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 21 minut temu, M.A.V. napisał: Co to za patodeweloperka?? drzwi donikąd?? Tak zrobili i nie będę tego zmieniać, bo niby po co? Drzwi będą zamknięte, plus jednen hangar będzie całkowicie zamknięty. Jak dam drzwi, to i tak nic nie będzie widać, więc po co robić sobie niepotrzebną robote 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi