krzychu83 Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Cześć Rozgrzebałem jakiś czas temu tego "Jeepa" Na dzień dzisiejszy wszystko poskładane do kupy. Dorobiłem kilka rzeczy w silniku oraz elementy układu hamulcowego. Kilka rzeczy jeszcze poprawię i kłade podkład. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 CZy te kable nie są troszkę za grube? Z jakiej średnicy drutu je robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) 0,18mm wydaje Ci się, bo zdjęcie z tak bliska , dla porównania ten co idzie od pompy wody ma 0,8 Edytowane 21 Listopada 2021 przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Oooo! Coś ciekawego się pojawiło. Od kilku lat nosze się z zamiarem powiększenia kolekcji humvee o takiego właśnie wyposażonego w działo bezodrzutowe. Może się kiedyś zbiorę. Dawaj Pan malunki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Irańczycy tego masowo używali... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 W dniu 21.11.2021 o 16:24, makinen napisał: Dawaj Pan malunki. coś tam pomalowałem... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 Kolor wydawał mi się trochę za zielony, dałem jedną warstwę jako filtr z brązu van Dyka, przetarłem też suchym pędzlem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Zielony wg mnie wyglądał lepiej, jako baza do dalszych zabiegów, ale zobaczymy co wyciągniesz z tej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 Też jestem ciekaw co wyjdzie Aczkolwiek oprócz delikatnego washa i subtelnych "rainsów " większego budzenia nie planuje...No może gdzieniegdzie lekko pigmenten, ale delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Cześć! Mnie się ten nowy kolor podoba - amerykański sprzęt nie może być zbyt zielony. Jeszcze ewentualnie można by pomyśleć nad tym, żeby go "zszarzyć", ale to tam detale. Jeszcze pytanie czy to Armia czy Marines - teoretycznie malowane na różne kolory! Kiedyś pod Gorzowem pomagałem remontować podobnego Jeepa w skali 1:1 - gościu miał wojskowego CJ-5 z greckiego demobilu... Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 6 godzin temu, pmroczko napisał: Cześć! (...) Jeszcze pytanie czy to Armia czy Marines - teoretycznie malowane na różne kolory! (,,,) Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Dzięki , aż tak w temacie nie siedzę żeby rozróżnić kolory armijne od Marines. Mój będzie ze 101 pow.des 18 minut temu, bulik58 napisał: Mam pytanie co do kol DEF-a i blaszki Eduarda - jak pasuja te kola do modelu , bo chcialbym je zalozyc do M38/CJ-5 , i co wykorzystales z zestawu blach bo jakos zbyt duzo rzeczy nie zauwazylem? Dzieki i powodzenia w dalszej budowie M38A1. Koła pasują idealnie, blaszki są wszysykie, oprócz podstawy podtrzymującej lufę działa, gdy zamontowane jest na pojeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 Godzinę temu, bulik58 napisał: Bedziesz robil z otwarta/ nie przyklejona pokrywa silnika? Ponizej pare fotek do twojego Tak, zostawiam opcję pokazania komory silnika. Fotki kojarzę, aczkolwiek AFV Club zrobiło mały mix wersji. Było kilka różnic w toku produkcji, w modelu np. błotniki są wczesne a osłona akumulatorów już późna (klamra zamiast śrub). Więc nie podchodziłem do niego bardzo drobiazgowo pod tym względem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 W dniu 7.12.2021 o 15:46, krzychu83 napisał: Kolor wydawał mi się trochę za zielony, A czym konkretniej malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 6 minut temu, Lipstein napisał: A czym konkretniej malowałeś? C038, Olive Drab 2, Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 Ja jak na razie tylko 155 Humbrol, zgodnie z wytycznymi z instrukcji, ale przymierzam się do zmiany przyzwyczajeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi