Skocz do zawartości

Dewoitine D-520, Hasegawa, 1:72

GreGG24

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wkład informacyjny. Doceniam.  Nie mam takich materiałów, opieram się na ogólnie dostępnych źródłach, podobnie jak większość z nas.

Z pewnością koledzy skorzystają z tych informacji przy swoich kolejnych projektach.

1 godzinę temu, GreGG24 napisał:

Dzięki za wkład informacyjny. Doceniam.  Nie mam takich materiałów, opieram się na ogólnie dostępnych źródłach, podobnie jak większość z nas.

Bez przesady - książki Stratusa to nie jakaś "wiedza tajemna" - wydawca krajowy (choć publikacje anglojęzyczne),  książki dostępne w księgarniach, sklepach modelarskich czy wręcz w sklepie internetowym wydawcy.

2 godziny temu, gajowy z wąsami napisał:

Bez przesady - książki Stratusa to nie jakaś "wiedza tajemna" - wydawca krajowy (choć publikacje anglojęzyczne),  książki dostępne w księgarniach, sklepach modelarskich czy wręcz w sklepie internetowym wydawcy.

Za jedyne 180 złotych. Dla jednego modelu nie będę wydawał tej kasy. Mam dwa tomy o węgierskich myśliwcach, bo tym się interesuję. Myślę, że możemy na tym tę dyskusję zakończyć, bo modelarsko nie wnosi niczego. Model zostawiam jak jest, i tak za chwilę wyląduje w regale i nie będe się już nim interesował, poza odkurzaniem go raz na rok.

6 godzin temu, GreGG24 napisał:

Za jedyne 180 złotych. Dla jednego modelu nie będę wydawał tej kasy.

Nikt Cię do tego nie zmusza - aby skorzystać z materiałów przecież nie trzeba od  razu ich kupować. Od czego są np. koledzy...
Jeśli chcesz, mogę się materiałami ze Stratusa dotyczącymi tego konkretnego samolotu podzielić - ale to Twój model i Twoja wola...

Jeśli chcesz zrobić model zgodny z fotką z początku wątku (bo ten kolorowy obrazek to totalne SF) to w zasadzie cały model kwalifikuje się do przemalowania... 😞

Edytowane przez gajowy z wąsami

Model schnie, jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia do Galerii. Nie jestem z niego zadowolony, zwłaszcza kalkomanie mnie wkurzyły. Ale nie wyrzucam modeli i staram się je dokończyć.

5FEDECC4-5066-4CC8-879F-713356FEDC3E.thumb.jpeg.1e8304d246b13748d05f39d3ccad491d.jpeg

Edytowane przez GreGG24
Estetyka
  • Like 1

Godzinę temu, _OldMan_ napisał:

Możesz wskazać gdzie dokładnie znajduje się model ? :hmmm:

Użyj triangulacji, między trzema krzyżami znajdziesz to, czego szukasz. Już Indiana Jones mówił przecież, że "X marks the spot".

35 minut temu, _OldMan_ napisał:

Wybacz, ale robienie fotki modelu w takim bajzlu, to lekceważenie oglądających. 👎

Przecież to jest warsztat. Napisałem, że galerię umieszczę po zrobieniu właściwych zdjęć. Cierpliwości.