GreGG24 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Napisano 27 Grudnia 2021 Dzięki za wkład informacyjny. Doceniam. Nie mam takich materiałów, opieram się na ogólnie dostępnych źródłach, podobnie jak większość z nas. Z pewnością koledzy skorzystają z tych informacji przy swoich kolejnych projektach. Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 27 Grudnia 2021 Napisano 27 Grudnia 2021 1 godzinę temu, GreGG24 napisał: Dzięki za wkład informacyjny. Doceniam. Nie mam takich materiałów, opieram się na ogólnie dostępnych źródłach, podobnie jak większość z nas. Bez przesady - książki Stratusa to nie jakaś "wiedza tajemna" - wydawca krajowy (choć publikacje anglojęzyczne), książki dostępne w księgarniach, sklepach modelarskich czy wręcz w sklepie internetowym wydawcy. Cytuj
GreGG24 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Napisano 27 Grudnia 2021 2 godziny temu, gajowy z wąsami napisał: Bez przesady - książki Stratusa to nie jakaś "wiedza tajemna" - wydawca krajowy (choć publikacje anglojęzyczne), książki dostępne w księgarniach, sklepach modelarskich czy wręcz w sklepie internetowym wydawcy. Za jedyne 180 złotych. Dla jednego modelu nie będę wydawał tej kasy. Mam dwa tomy o węgierskich myśliwcach, bo tym się interesuję. Myślę, że możemy na tym tę dyskusję zakończyć, bo modelarsko nie wnosi niczego. Model zostawiam jak jest, i tak za chwilę wyląduje w regale i nie będe się już nim interesował, poza odkurzaniem go raz na rok. Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 27 Grudnia 2021 Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, GreGG24 napisał: Za jedyne 180 złotych. Dla jednego modelu nie będę wydawał tej kasy. Nikt Cię do tego nie zmusza - aby skorzystać z materiałów przecież nie trzeba od razu ich kupować. Od czego są np. koledzy... Jeśli chcesz, mogę się materiałami ze Stratusa dotyczącymi tego konkretnego samolotu podzielić - ale to Twój model i Twoja wola... Jeśli chcesz zrobić model zgodny z fotką z początku wątku (bo ten kolorowy obrazek to totalne SF) to w zasadzie cały model kwalifikuje się do przemalowania... Edytowane 27 Grudnia 2021 przez gajowy z wąsami Cytuj
GreGG24 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Model schnie, jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia do Galerii. Nie jestem z niego zadowolony, zwłaszcza kalkomanie mnie wkurzyły. Ale nie wyrzucam modeli i staram się je dokończyć. Edytowane 31 Grudnia 2021 przez GreGG24 Estetyka 1 Cytuj
barszczo Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 Model bardzo fajnie wygląda, a kalkami się nie przejmuj. Nawet jeśli nie do końca wyszły, następne będą lepsze . Cytuj
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 38 minut temu, GreGG24 napisał: Możesz wskazać gdzie dokładnie znajduje się model ? 1 1 Cytuj
GreGG24 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Napisano 30 Grudnia 2021 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Możesz wskazać gdzie dokładnie znajduje się model ? Użyj triangulacji, między trzema krzyżami znajdziesz to, czego szukasz. Już Indiana Jones mówił przecież, że "X marks the spot". Cytuj
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 Wybacz, ale robienie fotki modelu w takim bajzlu, to lekceważenie oglądających. Cytuj
GreGG24 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Napisano 30 Grudnia 2021 35 minut temu, _OldMan_ napisał: Wybacz, ale robienie fotki modelu w takim bajzlu, to lekceważenie oglądających. Przecież to jest warsztat. Napisałem, że galerię umieszczę po zrobieniu właściwych zdjęć. Cierpliwości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi