GreGG24 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Dzięki za wkład informacyjny. Doceniam. Nie mam takich materiałów, opieram się na ogólnie dostępnych źródłach, podobnie jak większość z nas. Z pewnością koledzy skorzystają z tych informacji przy swoich kolejnych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 1 godzinę temu, GreGG24 napisał: Dzięki za wkład informacyjny. Doceniam. Nie mam takich materiałów, opieram się na ogólnie dostępnych źródłach, podobnie jak większość z nas. Bez przesady - książki Stratusa to nie jakaś "wiedza tajemna" - wydawca krajowy (choć publikacje anglojęzyczne), książki dostępne w księgarniach, sklepach modelarskich czy wręcz w sklepie internetowym wydawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 2 godziny temu, gajowy z wąsami napisał: Bez przesady - książki Stratusa to nie jakaś "wiedza tajemna" - wydawca krajowy (choć publikacje anglojęzyczne), książki dostępne w księgarniach, sklepach modelarskich czy wręcz w sklepie internetowym wydawcy. Za jedyne 180 złotych. Dla jednego modelu nie będę wydawał tej kasy. Mam dwa tomy o węgierskich myśliwcach, bo tym się interesuję. Myślę, że możemy na tym tę dyskusję zakończyć, bo modelarsko nie wnosi niczego. Model zostawiam jak jest, i tak za chwilę wyląduje w regale i nie będe się już nim interesował, poza odkurzaniem go raz na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, GreGG24 napisał: Za jedyne 180 złotych. Dla jednego modelu nie będę wydawał tej kasy. Nikt Cię do tego nie zmusza - aby skorzystać z materiałów przecież nie trzeba od razu ich kupować. Od czego są np. koledzy... Jeśli chcesz, mogę się materiałami ze Stratusa dotyczącymi tego konkretnego samolotu podzielić - ale to Twój model i Twoja wola... Jeśli chcesz zrobić model zgodny z fotką z początku wątku (bo ten kolorowy obrazek to totalne SF) to w zasadzie cały model kwalifikuje się do przemalowania... Edytowane 27 Grudnia 2021 przez gajowy z wąsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Model schnie, jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia do Galerii. Nie jestem z niego zadowolony, zwłaszcza kalkomanie mnie wkurzyły. Ale nie wyrzucam modeli i staram się je dokończyć. Edytowane 31 Grudnia 2021 przez GreGG24 Estetyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Model bardzo fajnie wygląda, a kalkami się nie przejmuj. Nawet jeśli nie do końca wyszły, następne będą lepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 38 minut temu, GreGG24 napisał: Możesz wskazać gdzie dokładnie znajduje się model ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Możesz wskazać gdzie dokładnie znajduje się model ? Użyj triangulacji, między trzema krzyżami znajdziesz to, czego szukasz. Już Indiana Jones mówił przecież, że "X marks the spot". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Wybacz, ale robienie fotki modelu w takim bajzlu, to lekceważenie oglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 35 minut temu, _OldMan_ napisał: Wybacz, ale robienie fotki modelu w takim bajzlu, to lekceważenie oglądających. Przecież to jest warsztat. Napisałem, że galerię umieszczę po zrobieniu właściwych zdjęć. Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi