kowal76 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 Jeden zbiornik już gotowy. Drugi i dziubek do poprawki małej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 4 minuty temu, kowal76 napisał: Jeden zbiornik już gotowy. Drugi i dziubek do poprawki małej. Masz tempo w 48 ! No No jesteś ostry zawodnik ! Ja swojego F-16A w ramach projektu Sklejamy modele Mister Crafta robi już trzeci albo czwarty miesiąc. No No No podziwiam tempo prac ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 2 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Masz tempo w 48 ! No No jesteś ostry zawodnik ! Ja swojego F-16A w ramach projektu Sklejamy modele Mister Crafta robi już trzeci albo czwarty miesiąc. No No No podziwiam tempo prac ! Spokojnie byłem na L4 i teraz też wolne. Jutro wracam do Iła 62 żeby skończyć. Teraz i tak muszę dokupić trochę chemi i czekam na brakujące dodatki. Także pewnie będzie mała przerwa w pracach :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 W sumie to ostatnio jakoś szybciej mi idzie sklejanie. Ostatnio F 51 Z Tamki 1/48 chyba w miesiąc zrobiłem :). W tym roku zrobiłem cztery modele, to normalnie sukces w moim przypadku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, kowal76 napisał: Spokojnie byłem na L4 i teraz też wolne. Jutro wracam do Iła 62 żeby skończyć. Teraz i tak muszę dokupić trochę chemi i czekam na brakujące dodatki. Także pewnie będzie mała przerwa w pracach :). Mam nadzieję, że szybko wrócisz do 104 :). Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Aktualizacja mała. Zabrałem się powoli za malowanie drobnych części itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Fajnie prace się posuwający przodu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 W dniu 23.12.2021 o 20:04, Staryfajter1954 napisał: Szukam oszklenia do niego bo trafił mi się taki postrzałek bez ramki z oszkleniem :(. A nikt nie robi vacu? Squadron albo Rob Taurus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 27 minut temu, jmx62 napisał: A nikt nie robi vacu? Squadron albo Rob Taurus? Niestety ale nie :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Czas zacząć modelować w nowym roku. Coś tam powoli dalej dłubię. Dotarł w końcu fotel żywiczny. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 Przymierzyłem jeszcze kokpit , czy wszystko pasuje i jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Masz szybkie tempo :). Szybciutko budujesz 104 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 7 godzin temu, kowal76 napisał: Czas zacząć modelować w nowym roku. Coś tam powoli dalej dłubię. Dotarł w końcu fotel żywiczny. Ten fotel jest z Pavli czy Eduarda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 26 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Ten fotel jest z Pavli czy Eduarda ? Fotel Quickbost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Godzinę temu, kowal76 napisał: Fotel Quickbost Dzięki za odpowiedź. Lockheed C-2 te fotele były strzelane już tradycyjnie do góry. Miały je samoloty w wersji A, B i C oraz wcześniejsze w wersjach G, F i TF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Dziś trochę podziałałem. Dokończyłem wnękę silnika oraz dyszę. Malowana Gunze i użyte pudry Tamki oraz pigmenty. Na golenie podwozia dałem czarnego łosza Tamki. Zabrałem się też za malowanie podstawy celownika, czy jak to się tam nazywa :). Drążek sterowy też już pomalowany. Na fotel dałem kolor bazowy i nie wiem jak ja to teraz wymaluję pędzelkiem ? . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 55 minut temu, kowal76 napisał: Dziś trochę podziałałem. Dokończyłem wnękę silnika oraz dyszę. Malowana Gunze i użyte pudry Tamki oraz pigmenty. Na golenie podwozia dałem czarnego łosza Tamki. Zabrałem się też za malowanie podstawy celownika, czy jak to się tam nazywa :). Drążek sterowy też już pomalowany. Na fotel dałem kolor bazowy i nie wiem jak ja to teraz wymaluję pędzelkiem ? . Prawidłowo określiłeś element jako podstawa celownika. Pod szybą celownika jest soczewka a ten pomalowany przez Ciebie obszar na kolor zielony to brezent osłaniający urządzenia znajdujące się pod nim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Soczewka będzie clear gren docelowo , będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 Dziś dokończyłem podstawę celownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 20 minut temu, kowal76 napisał: Dziś dokończyłem podstawę celownika. Soczewka wygląda bardzo dobrze. fajnie prace postępują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 3 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Soczewka wygląda bardzo dobrze. fajnie prace postępują. Dzięki, fajnie że się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Dawno tu nie zaglądałem ale idzie dobrze. Fotel dobrze wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2022 10 godzin temu, barszczo napisał: Dawno tu nie zaglądałem ale idzie dobrze. Fotel dobrze wygląda . Fotel jest żywiczny i muszę go jakoś pomalować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Wrzucam ci fotkę foteli z mojego TF104, może się przyda. Żywica z Airesa, najpierw całość czarnym podkładem potem na to szary ale w taki sposób by w załamaniach i zagłębieniach przebijał podkład. Reszta z pędzelka: Edytowane 8 Stycznia 2022 przez barszczo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2022 Godzinę temu, barszczo napisał: Wrzucam ci fotkę foteli z mojego TF104, może się przyda. Żywica z Airesa, najpierw całość czarnym podkładem potem na to szary ale w taki sposób by w załamaniach i zagłębieniach przebijał podkład. Reszta z pędzelka: Dzięki ale już pomalwałem. Daleko mi do Twojego efektu. Widać że Aires lepiej wygląda od Quickbosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi