kowal76 Posted January 8 Author Share Posted January 8 Dziś dokończyłem podwozie wraz z kołami i pomalowałem zbiorniki podkładem. W soczewce celownika farba clear green trochę siadła i dałem kropelkę kleju Tamki do przeźroczystych elementów. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 8 Share Posted January 8 Podwozie wyszło mega 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted January 9 Share Posted January 9 Bardzo ładnie. Ajabym tylko ten ślad po wypychaczu na przedniej goleni usunął, jeszcze się da. Akurat dziad będzie widoczny, a takie szczególiki od razu rzucają się w oczy przy odbiorze całości. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 9 Author Share Posted January 9 (edited) Nie mogę zamykać kadłuba z racji braku kalek 3D do kokpitu. Czekam już na nie miesiąc czasu i mam nadzieję, że niebawem dotrą. W związku z tym robię co można :). Dałem troszkę łosza na burtach połówek kadłuba. Elementy silnika wklejone w połówkę kadłuba. Zbiorniki psiknięte już C 8. Pomalowałem też fotel do końca. Więcej z niego raczej nie wyciągnę, a na żywo wygląda lepiej niż na tych zdjęciach :). Edited January 9 by kowal76 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted January 9 Share Posted January 9 Fotel jak prawdziwy. Wyszedł kozacki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 9 Share Posted January 9 Bardzo ładnie idą prace nad tym Zipperem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted January 12 Share Posted January 12 Super krzesło wyszło, podoba się . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 15 Author Share Posted January 15 (edited) Powoli kończy mi się cierpliwość. Znowu termin zamówionych kalek 3 D Quinta przesumięty na 20.01. Zaraz będą dwa miesiące jak zamówiem z przedpłatą. Może przesadziłem 1,5 miesiąca :). Edited January 15 by kowal76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 15 Author Share Posted January 15 (edited) Klapy podwozia skończone. Zabrałem się też za malowanie owiewki. Co do zbiorników, to na ich końcówkach są przewidziane kalkomanie w postaci trzech pasków. Jednak na zdjęciu w necie widać, że jest inaczej. Jest pas, ale cały czerwony z białymi końcówkami :). Trzeba będzie go w takim razie namalować. Edited January 15 by kowal76 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 16 Share Posted January 16 7 godzin temu, kowal76 napisał: Klapy podwozia skończone. Zabrałem się też za malowanie owiewki. Co do zbiorników, to na ich końcówkach są przewidziane kalkomanie w postaci trzech pasków. Jednak na zdjęciu w necie widać, że jest inaczej. Jest pas, ale cały czerwony z białymi końcówkami :). Trzeba będzie go w takim razie namalować. Fajna robota ! Podoba mi się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 19 Author Share Posted January 19 Kalki 3D dotarły :). Na burtach i podstawie celownika już część ich położyłem. Natomiast kokpit przygotowałem do malowania. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) Super. Ciekawe jak to się będzie kładło. Sam chcę kupić zestaw do Jungmanna ICMu. Edited January 19 by barszczo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 19 Author Share Posted January 19 1 minutę temu, barszczo napisał: Super. Ciekawe jak to się będzie kładło. Sam chcę kupić zestaw Jungmanna ICMu. Użyłem kalek 3D Red Foxa w F 51 i dla mnie rewelka :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 22 Author Share Posted January 22 Tablica przyrządów już na swoim miejscu. Kokpit w trakcie malowania. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 22 Share Posted January 22 7 godzin temu, kowal76 napisał: Tablica przyrządów już na swoim miejscu. Kokpit w trakcie malowania. Jakiego kleju użyłeś do przyklejenia tablicy przyrządów z Quinta Studio ? Z tego co mi wiadomo to te tablice nie mają swojego kleju i należy używać klejów innych producentów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 22 Author Share Posted January 22 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Jakiego kleju użyłeś do przyklejenia tablicy przyrządów z Quinta Studio ? Z tego co mi wiadomo to te tablice nie mają swojego kleju i należy używać klejów innych producentów. Tego wikolu od miga co wcześniej pisałem :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 22 Share Posted January 22 3 godziny temu, kowal76 napisał: Tego wikolu od miga co wcześniej pisałem :). Też używam tego kleju. Dzięki :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 23 Author Share Posted January 23 W dniu dzisiejszym dokończyłem malowanie oszklenia, które zazwyczaj maluję jak jest przyklejone do modelu. Tym razem jakoś tak wyszło, że pomalowałem przed :). Kokpit też już gotowy. Fotel i drążek wkleję na sam koniec oczywiście. Tylko przymiarka na sucho była. Drążek może bym już dokleił, ale chyba będzie on utrudniać wklejenie na koniec tablicy wraz podstawą celownika. Czas więc na zamykanie kadłuba . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 23 Share Posted January 23 Coraz bardziej mi się podoba. Przede mną trzy takie Starfightery w 48 z Hasegawy :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 23 Author Share Posted January 23 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Coraz bardziej mi się podoba. Przede mną trzy takie Starfightery w 48 z Hasegawy :). W takim razie do dzieła :). Ja chciałbym zrobić jeszcze jedną Hasegawę, ale wersję G lub S. Tylko muszę go jeszcze kupić gdzieś . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 23 Share Posted January 23 Godzinę temu, kowal76 napisał: W takim razie do dzieła :). Ja chciałbym zrobić jeszcze jedną Hasegawę, ale wersję G lub S. Tylko muszę go jeszcze kupić gdzieś . Muszą jeszcze poczekać aż się odrobię z wcześniejszymi projektami już na warsztacie :). Wersję G możesz znaleźć w sieci podobnie jak J ale S to już w 48 pozostaje Ci Kinetic. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted January 23 Share Posted January 23 Świetnie to wygląda, muszę przyznać że te kalki 3D Quinty prezentują się bardzo dobrze. Robię właśnie Spitfira II i mocno się zastanawiam czy nie kupić do niego takiego gotowca 3D od Edwarda, tam jest dodatkowo jeszcze mała blaszka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 23 Author Share Posted January 23 26 minut temu, barszczo napisał: Świetnie to wygląda, muszę przyznać że te kalki 3D Quinty prezentują się bardzo dobrze. Robię właśnie Spitfira II i mocno się zastanawiam czy nie kupić do niego takiego gotowca 3D od Edwarda, tam jest dodatkowo jeszcze mała blaszka. Mi też przypadły do gustu. Wolę je od blaszek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 24 Author Share Posted January 24 Czas na wklejenie kokpitu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 24 Share Posted January 24 Przetrzyj te wszystkie wystające elementy i krawędzie w kokpicie suchym pędzlem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts