Staryfajter1954 Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Bardzo dobry warsztat z budowy tego Starfightera. Podoba mi się :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Dziś po robocie wytarłem łosza i dałem trochę olejów miga. Niestety słabo widać efekty na zdjęciu. Muszę w końcu kupić kartę sd do aparatu. Może ktoś ma na zbyciu takową, ale nie większą niż 2 GB ?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 2 godziny temu, kowal76 napisał: Dziś po robocie wytarłem łosza i dałem trochę olejów miga. Niestety słabo widać efekty na zdjęciu. Muszę w końcu kupić kartę sd do aparatu. Może ktoś ma na zbyciu takową, ale nie większą niż 2 GB ?. Jakiego używasz washa ? Jakiej marki a może samodzielnie wykonywanego ? Po jakim czasie usuwasz jego nadmiar i w jaki sposób ? Szmatką czy może patyczkami higienicznymi ? Nadmiar usuwasz na sucho czy z użyciem np szmatki nasączonej białym spirytusem i ostatnie pytanie wash usuwasz wzdłuż czy w poprzek linii? Pytania może i banalne ale mam ciągle problem z usuwaniem nadmiaru washa i ciągle go wymywam z linii podziałowych i zakamarków :(. I mała uwaga, ten panel na spodzie kadłuba pomalowany na złoto powinien być randome tan. Jak długo interesuję się samolotami F-104 to nie spotkałem się by ten element miał kolor złoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Pierwszy błąd jaki możesz popełniać to ścieranie washa odrazu po aplikacji. Odczekaj 20-30. Dopiero jak zaschnie scierasz go. Ścierać możesz i patyczkami i ręcznikiem papierowym, gąbka do makijażu. I raczej suchymi, chyba że gdzieś nie schodzi. Starasz się ścierać w kierunku przepływu powietrza. Jeżeli mimo to wash Ci nie siada w liniach, opcje są jeszcze następujące 1. Za płytkie linie podziału 2. Zalane lakierem bezbarwnym linie podziału 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 8 minut temu, Moses napisał: Pierwszy błąd jaki możesz popełniać to ścieranie washa odrazu po aplikacji. Odczekaj 20-30. Dopiero jak zaschnie scierasz go. Ścierać możesz i patyczkami i ręcznikiem papierowym, gąbka do makijażu. I raczej suchymi, chyba że gdzieś nie schodzi. Starasz się ścierać w kierunku przepływu powietrza. Jeżeli mimo to wash Ci nie siada w liniach, opcje są jeszcze następujące 1. Za płytkie linie podziału 2. Zalane lakierem bezbarwnym linie podziału Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Tak jak Moses napisał. Ja używam gotowca Tamki. Ta oslona jest khaki nie złota. Tak wyszło na zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Model prawie skończony. Pozostało dokleić drobne części i zrobić małe retusze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Bardzo ładnie wygląda. Z washem widzę batalia wygrana . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 11 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie wygląda. Z washem widzę batalia wygrana . Dzięki. Z washem tylko problemy na kalkach są, ale jakoś tam wygląda. Model na półkę, więc spiny nie mam :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 10 godzin temu, kowal76 napisał: Tak jak Moses napisał. Ja używam gotowca Tamki. Ta oslona jest khaki nie złota. Tak wyszło na zdjęciu. Wg zdjęć to jest randome tan a nie khaki. Może być to odcień ciemniejszy albo jaśniejszy ale z pewnością nie jest tak ciemny jakby to miało być khaki. Być może w rzeczywistości wygląda to nieco inaczej ale wrażenie jest takie jak napisałem. Ogólnie model prezentuje się bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Wg zdjęć to jest randome tan a nie khaki. Może być to odcień ciemniejszy albo jaśniejszy ale z pewnością nie jest tak ciemny jakby to miało być khaki. Być może w rzeczywistości wygląda to nieco inaczej ale wrażenie jest takie jak napisałem. Ogólnie model prezentuje się bardzo ładnie. A ja patrzałem na instrukcję :). Jest jak jest :). Ten Tan jest z tyłu na płetwie zgodnie z instrukcją. W sumie to może dziś poprawię jak mi się będzie chciało . Dzięki za zwrócenie uwagi. Edytowane 23 Lutego 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 (edytowane) 8 godzin temu, kowal76 napisał: A ja patrzałem na instrukcję :). Jest jak jest :). Ten Tan jest z tyłu na płetwie zgodnie z instrukcją. W sumie to może dziś poprawię jak mi się będzie chciało . Dzięki za zwrócenie uwagi. W wersjach późniejszych randome tan znajdował się jeszcze na elementach na grzbiecie kadłuba za kabiną pilota. Edytowane 23 Lutego 2022 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 Poprawiłem tą osłonę ma kolor Tan. Przykleiłem też podwozie, co mi sprawiło trochę problemów, ale jakoś poszło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Coraz bardziej mi się podoba ta 104 :). Jeszcze trochę to wezmę się za swoją 104 G z Monograma. W 48 jeszcze Zippera nie robiłem więc pora to zrobić ! :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Super jest, już bliżej niż dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Model poleciał już do gabloty. Edytowane 24 Lutego 2022 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Łezka w oku się zakręciła dokładnie takiego samego 22 lata temu złożyłem. Sorki że w twoim wątku. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 Piękne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 21 minut temu, kowal76 napisał: Model poleciał już do gabloty. A galeria gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 3 minuty temu, barszczo napisał: A galeria gdzie? Będzie pewnie w wekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Godzinę temu, kowal76 napisał: Model poleciał już do gabloty. Brawo za ukończenie projektu ! Czekamy na galerię w naszym projekcie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lutego 2022 Autor Share Napisano 25 Lutego 2022 19 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Brawo za ukończenie projektu ! Czekamy na galerię w naszym projekcie ! Galerię mam zrobić tylko w wątku Hasegawy, czy w ogólnej galerii także ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 18 godzin temu, kowal76 napisał: Galerię mam zrobić tylko w wątku Hasegawy, czy w ogólnej galerii także ? Jako, że model bierze udział w projekcie Sklejamy tanią Hasegawę to jak najbardziej w tym wątku. Oczywiście jeśli wrzucisz druga niezależnie galerię do galerii ogólnej to nic się nie stanie ale przede wszystkim galeria ukończonego modelu mile widziana jest właśnie w tym konkretnym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi