kowal76 Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) 17 minut temu, Moses napisał: Przetrzyj te wszystkie wystające elementy i krawędzie w kokpicie suchym pędzlem Są lekko przytarte. Na zdjęciu słabo widać. Tutaj trochę lepiej. Edytowane 24 Stycznia 2022 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 Dobrze to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Kadłub zamknięty i niech dobrze teraz klej wyschnie. Generalnie dobre spasowanie :). Pytanko mam. F 104 C były uzbrojone w pociski AIM 9 B ?. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 6 godzin temu, kowal76 napisał: Kadłub zamknięty i niech dobrze teraz klej wyschnie. Generalnie dobre spasowanie :). Pytanko mam. F 104 C były uzbrojone w pociski AIM 9 B ?. Tak, przenosił dwa takie pociski na końcach skrzydeł chociaż można je było montować również na wyrzutniach podkadłubowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) Jak F-104C to AIM-9B jak najbardziej, częściej na końcach skrzydeł: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 Dzięki za podpowiedz. Ja chce zamontować ewentualnie pod kadłubem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 Zbiorniki i pylony pod rakiety gotowe. Pozostanie na koniec zrobienie jakiś śladów eksploatacji. Co do łosza, to jest szary. Niestety zestawowe kalki są bardzo grube i nie za dobrze to wygląda . Oczywiście potraktowane płynem Super Strong Tamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 Świetnie wyglądają, można sobie wyobrazić całość. W kwestii kalek standard, grube i trzeba wciskać w linie, źle się układają na obłościach. Uważaj też bo stara Hasegawa potrafi zrobić psikusa po płynach. U mnie kiedyś pomarszczyły się standardowo ale nie chciały się już rozprostować i ułożyć. Kupa nerwów, nasączania płynami, rolowania wacikami i jakoś poszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 Przyszedł czas na to, czego najbardziej nie lubię przy sklejaniu. Chodzi o szlifowanie i szpachlowanie. Generalnie szpachli jak użyję, to tyl;ko Vallejo do bardzo małych szparek. Tam gdzie trzeba było więcej, to daję klej CA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Panele pod spodem dobrze siadły. W F-104 jest to lepiej spasowane, w TF-104 miałem małe schody. Już bliżej niż dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 Samolocik poskładany w całość. Teraz trochę poprawek szpachlą i można malować :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Podkład położony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Ładnie. Będzie polerka przed śrebrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 1 godzinę temu, barszczo napisał: Ładnie. Będzie polerka przed śrebrem? Nie, ja nigdy jeszcze nie polerowałem podkładu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Pierwsze kolory na skrzydła i dziób. Edytowane 6 Lutego 2022 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 10 godzin temu, kowal76 napisał: Pierwsze kolory na skrzydła i dziób. Jakiego specyfiku użyłeś do washowania i po jakim czasie usunąłeś od położenia wash ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 17:52, barszczo napisał: Ładnie. Będzie polerka przed śrebrem? Z pewnością pierwszą warstwę podkładu warto przeszlifować w miejscach gdzie widać niedoskonałości wymagające poprawek i ponownie uzupełnić starte braki. Przed nałożeniem metalizerów można nałożyć alcladwy preparat swego rodzaju lakier bezbarwny zwany Honey, który wyrównuje powierzchnię i dopiero wtedy malować metalizerami np Alclada czy innego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Tam gdzie są niedoskonałości, to wiadomo że poprawiam. Co do łosza to go jeszcze nie ma. Jest preszajding i na to cienkie warstwy farby. Na zdjęciu słabo widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Czy aby na dolnej powierzchni skrzydła powinny być białe? Jeszcze się z czymś takim nie zetknąłem w maszynach "bojowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 3 godziny temu, abtb napisał: Czy aby na dolnej powierzchni skrzydła powinny być białe? Jeszcze się z czymś takim nie zetknąłem w maszynach "bojowych" To jest szary, a nie biały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Z tego wniosek taki, że pora już żebym odwiedził optyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 41 minut temu, abtb napisał: Z tego wniosek taki, że pora już żebym odwiedził optyka Na górze biały H 1, a na dole jasny szary H 57 :). Nie martw się, nie jesteś sam, ja też już mam problemy ze wzrokiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 34 minuty temu, kowal76 napisał: Nie martw się, nie jesteś sam, ja też już mam problemy ze wzrokiem. No to ja też się podłączam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 18 godzin temu, kowal76 napisał: Tam gdzie są niedoskonałości, to wiadomo że poprawiam. Co do łosza to go jeszcze nie ma. Jest preszajding i na to cienkie warstwy farby. Na zdjęciu słabo widać. Aaaa to źle widziałem. Myślałem, że wash już nałożyłeś na skrzydła i stąd moje pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Lutego 2022 Autor Share Napisano 8 Lutego 2022 Koledzy macie jakiś pomysł na te grube kalki Hasegawy ?. Trochę się obawiam tych większych na obłościach itp. Czy ten niebieski płyn od Gunze Mr.Hobby MS-234 MARK SETTER NEO może być przydatny ? Ja używan tylko płynu super strong od Tamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi