Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam nadzieję, że wkrótce zrobię zdjęcie tego modelu w towarzystwie nowego wypustu AH:) 

Nitowaniem dorównuje współczesnym produkcjom, a nawet je przewyższa. Ma nity na kadłubie, a nowy zestaw AH nie.

Nie jest to vintage czystej krwi, bo zestaw pojawił się w początkach lat dziewięćdziesiątych, ale jako poprawiona młotkiem kopia  Lindberga z lat sześćdziesiatych, może być uznany warunkowo za vintage.  Kupiłem później oryginał i ma dużo delikatniejszą fakturę powierzchni, przy równie koszmarnych kształtach sylwetki. 

Model zrobiłem  w ramach żartu vintydżowego i w celu wypróbowania płynów do kalkomanii Microscale. Techmod siadł na tych nitach wybornie.  Dziś mi się odnalazły  zdjęcia tego karykaturalnego cudaka. 

20201231_203227.thumb.jpg.4132159faecf08e2c2dc4f177fe63cbf.jpg20201231_203405.thumb.jpg.c638885ec5066f63363c08d495a8a8f3.jpg

• Like 5
Napisano
1 minutę temu, letalin napisał:

może być uznany warunkowo za vintage

Oj, nie igraj z tematem, bo znów będzie burza... :mrgreen:

• Haha 1
Napisano
2 godziny temu, letalin napisał:

Nitowaniem dorównuje współczesnym produkcjom, a nawet je przewyższa. Ma nity na kadłubie, a nowy zestaw AH nie.

Bo to jest wg twojego opisu w temacie wOnTku wersja "Ć" :haha:

Napisano

Bo to jest retro wintejdz. Taki wintejdz ale nowy 😉 i w sumie bomba. Z 2ch metrów nikt nie odróżni od AH

• Like 1
Napisano

Doskonale pamiętam ten model ! Sklejałem go w latach 90 okresie szkoły średniej. Mój był malowany jeszcze wtedy pędzlami. Model ten jest przykładem na to jak sobie radzili polscy biznesmeni w postkomunistycznym  świecie modelarskim. Dziś ten model ze względu na to, iż pojawił się na początku lat 90 można określić youngtimerem. 

Napisano
19 godzin temu, Moses napisał:

Bo to jest retro wintejdz. Taki wintejdz ale nowy 😉 i w sumie bomba. Z 2ch metrów nikt nie odróżni od AH

I po co przepłacać? Ja nawet nie muszę oddalać się na 2 metry. Wystarczy zdjąć okulary. 

• Like 1
  • Haha 4