letalin Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Mam nadzieję, że wkrótce zrobię zdjęcie tego modelu w towarzystwie nowego wypustu AH:) Nitowaniem dorównuje współczesnym produkcjom, a nawet je przewyższa. Ma nity na kadłubie, a nowy zestaw AH nie. Nie jest to vintage czystej krwi, bo zestaw pojawił się w początkach lat dziewięćdziesiątych, ale jako poprawiona młotkiem kopia Lindberga z lat sześćdziesiatych, może być uznany warunkowo za vintage. Kupiłem później oryginał i ma dużo delikatniejszą fakturę powierzchni, przy równie koszmarnych kształtach sylwetki. Model zrobiłem w ramach żartu vintydżowego i w celu wypróbowania płynów do kalkomanii Microscale. Techmod siadł na tych nitach wybornie. Dziś mi się odnalazły zdjęcia tego karykaturalnego cudaka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 1 minutę temu, letalin napisał: może być uznany warunkowo za vintage Oj, nie igraj z tematem, bo znów będzie burza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 2 godziny temu, letalin napisał: Nitowaniem dorównuje współczesnym produkcjom, a nawet je przewyższa. Ma nity na kadłubie, a nowy zestaw AH nie. Bo to jest wg twojego opisu w temacie wOnTku wersja "Ć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Bo to jest retro wintejdz. Taki wintejdz ale nowy i w sumie bomba. Z 2ch metrów nikt nie odróżni od AH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Doskonale pamiętam ten model ! Sklejałem go w latach 90 okresie szkoły średniej. Mój był malowany jeszcze wtedy pędzlami. Model ten jest przykładem na to jak sobie radzili polscy biznesmeni w postkomunistycznym świecie modelarskim. Dziś ten model ze względu na to, iż pojawił się na początku lat 90 można określić youngtimerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Ten mustang ma nity jak parowóz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 9 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Ten mustang ma nity jak parowóz Albo jak Titanic :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 19 godzin temu, Moses napisał: Bo to jest retro wintejdz. Taki wintejdz ale nowy i w sumie bomba. Z 2ch metrów nikt nie odróżni od AH I po co przepłacać? Ja nawet nie muszę oddalać się na 2 metry. Wystarczy zdjąć okulary. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 az musze tego Revella poszukac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi