panDespota Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Wysoko postawiona poprzeczka z tym przeryciem linii. Sam mam do przerycia w Aichi E13A z Hase i jak do tej pory skutecznie powstrzymuje mnie to od rozpoczęcia warsztatu Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 Mozolnie do przodu.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Dajesz chłopie.... idzie to zrobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 O Zbychu widze ze tez rzeźbisz Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Przepraszam za OT, czy ten przyrząd do linii Trumpetera zdaje egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 Żaden offtop. Jeżeli chodzi o noYk do nacinania po prawej, daje radę ale podobno są lepsze. Na lewo natomiast punktak od Vallejo, zamiast igły krawieckiej, świetne narzędzie kiedy trzeba wyrysowac okrąg, jakiś nieregularny kształt a także do poprawy nitów czy samego nitowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 No to jedziemy Zmalowalem to co Italeri dało za kokpit. Postanowiłem też trochę pobawić się w brudzenie, no bo koncept się zmienił. Będzie jednak bojowy Mitchell z Pacyfiku, bo ciężko było ustalic do kogo należał testowy z torpedą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Italeri - nie korciło Cię, żeby trochę tę kabinę zwaloryzować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Trochę korciło, tak jak rzucić go i zrobić na bazie Airfixa, ale nazbierało się pudełek, trzeba zaczać je wypychac bo sporo fajnych modeli ostatnio wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Mam Ospraya o PBJ-tach to moge zerknąć co to był za samolot testowy.... Jeśli chcesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Jezeli masz na mysli PBJ Mitchell Units of the Pacific War, to tez mam, i tam niestety tez jest mgliscie opisane, a dokładnie nie ma konkretów na temat Jonaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Ale z tym kokpitem to troche na łatwiznę dałeś.... może cię zanęcę jakoś zdjęciami mojego..... ale fakt szybko nie idzie..... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Jeden fotel, czyli robisz gunshipa ? moze walne ozebrowanie na ogonie ale to wsio, serio chce go w styczniu skonczyc, a trasowanie linii mnie wykańcza psychicznie PS zreszta i tak nic nie bedzie widac przez to Italierowskie szklo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 59 minut temu, Moses napisał: chce go w styczniu skończyć Nie widzę problemu. Zrób postanowienie na styczeń 2023. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Heh czyli jak z każdym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Moses napisał: Jeden fotel, czyli robisz gunshipa ? moze walne ozebrowanie na ogonie ale to wsio, serio chce go w styczniu skonczyc, a trasowanie linii mnie wykańcza psychicznie PS zreszta i tak nic nie bedzie widac przez to Italierowskie szklo Tak, moj to gunship z armatą 75 w nosie. Dodatkowo jak widać jest z odzysku... skretowany i rozklejony .... 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 A już myślałem że dostałem model z wybrakowanym szkłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Gościu z tą półcalówką to niezłą fuchę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Ta M2 mnie zafascynowała, a dokładnie celownik kolimatorowy na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 Trochę mi prezes pocisnął, a i później @greatgonzo walnął motywujący wpis w temacie "game changer" więc zacząłem coś tam dłubać z płytek aby zabić tą pustkę. Szału nie ma, ale pierwsze koty za płoty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 No i widzisz.... jak chcesz to potrafisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 (edytowane) Pomaziane, popaciane pudeami Tamiya, i tak tego nie będzie widać, zamykam! Edytowane 14 Stycznia 2022 przez Moses 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Stycznia 2022 Share Napisano 15 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Moses napisał: Pomaziane, popaciane pudeami Tamiya, i tak tego nie będzie widać, zamykam! Duży plus za robienie rzeczy, których "nie widać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Stycznia 2022 Share Napisano 15 Stycznia 2022 Bardzo ładnie, ale wydaje mi się że tyły też IG powinny być. Przynajmniej częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie, ale wydaje mi się że tyły też IG powinny być. Przynajmniej częściowo. W późniejszych wersjach (H/J) tak, we wczesnym B/D przód bronze green reszta ZC. Tymczasem zamknąłem kadłub, po pierwszych przymiarkach okazało się że i limuzyna i dziób mają problemy z spasowaniem się. Szlifowanie dzioba nie wchodziło w rachubę, poza tym zostawała szpara przy limuzynie. Szpachla tez nie wchodziła w rachubę, nie wyprowadził bym tego tak, aby wyglądało to dobrze. Rozwiązaniem było naklejenie nakładki z płytki 0,25mm. Teraz jest git, wszystko pasuje, pozostaje tylko dopracować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi