zyziek Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Friule nadają realizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Ładnie kurde ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 bardzo fajny a może więcej obdrapań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 a może więcej obdrapań ? Cicho!! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Cicho!! :] popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Ten dach to ma być płótno, blacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Chyba raczej to ma być plandeka do przykrywania dachu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Osłona ładunku, przeciwdeszczowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Co będzie lepsze, na wierzch siatka maskujaca, czy poobkładać gałęziami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Wydaje mi się, że siatka bardziej pasuje do maskowania ładunków w transporcie. A tak nawiasem mówiąc - jestem pod wrażeniem Twoich modeli Masz zamiar wszystkie modele ustawić na jednej dioramie Zdradzisz nam jak mniej wiecej będzie ona wygladała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Jak najbardziej siatka! SIATKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 W ostatnim magazynie czeskim "Modelar EXTRA" jest niezly warsztat z budowy BR52, torowiska i kolejowych dynksow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Ta plandeka (?) ma niepokojące metalowe połyski na rogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Dzieki tornado, miło mi, zważywszy ze słowa uznania padły od modelarza z niemałym doświadczeniem. Siatka, już machnieta, psiknieta w kammo, sypnieta oregano - jutro wrzucę fotki. Teraz ja jakoś umocuję linkami..... Całokształt: Panzerzug, otrzymał parę klapsów, ściągnieto dwa wagony(ostałe po nalocie) BR z wagonami otrzymała rozkazy podciągniecia pod miejsce docelowe 2 sztuk wagonów szturmowych( rozkaz nadszedł w nieodpowiedniej chwili - jak zwykle),rozładunku gondoli oraz platformy. Wiedząc iz na froncie wschodnim tocza sie ciężki walki, cały skład "wrze", podczepiane sa kolejno wagony, załogi czołgów ustalają taktyki, mechanicy (by nie robić tego pod gradem pocisków) , nanoszą ostatnie poprawki itd... Wygląd, tu jestem ograniczony, ma być tor, nasyp, kolej i wszystko. Pustkę postaram sie zapełnic figurkami, w grupkach(zdjęcia, naprawy, rozmowy - wszytko to, co odciaga ich uwage od wojny) W ostatnim magazynie czeskim "Modelar EXTRA"jest niezly warsztat z budowy BR52, torowiska i kolejowych dynksow. Super, jednak ja nie jestem zwolennikiem kupowania gazet, nawet tu na forum jest Twoja relacja- podloże, tornada BR, oraz Artura - już gotowe i to nawet dwie - więcej nic nie trzeba pzdr p.s. rzelu, to z pewnościa refleks świetlny, nie malowałem plandeki matem, ma imitować materiał gumopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Siatki nie bedzie, wagon ma byc odkryty - szkoda, aby nie był monotonny pochlapałem go wapnem, a na wózki dałem oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 ja bym zapuscil delikatnego washa jeszcze /bardzo ciemnego/ pomiedzy dechami na burtach, coby deski oddzielne podkreslic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 a bym zapuscil delikatnego washa jeszcze /bardzo ciemnego/pomiedzy dechami na burtach, coby deski oddzielne podkreslic. ok Platforma, ta nieco mokrawa: kolejna przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Kurcze! Syf jak na prawdziwej kolei! Ekstra to wszystko wyglada. Jestem pod wrażeniem opisu całości. Tylko to będzie chyba strrrasznie wieeelkie!? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Elegancko sie to prezentuje. Zrób zestawienie całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 narazie to 108,albo 118cm - dojdzie jeszcze lokomotywa, pewnie kolejne 30cm. Nie wiem,jak zabrac się do zestawienia całości, jak to ująć...:( pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Rafale, jakiż to problem? Zaproś, sami przyjdziemy i sobie obejrzymy. Dopadnie robienie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Uuuu. Ponad metr... A może to rozstawić np. na dwóch równoległych bocznicach, że niby skład tego zug-a dopiero montują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Heh, bo nie dopisałem, chodzi mi o ustawienie do fotki. Jesli chodzi o postawienie na torach, to musi być gęsiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Heh, bo nie dopisałem, chodzi mi o ustawienie do fotki.Jesli chodzi o postawienie na torach, to musi być gęsiego A! No to w takim razie pozostaje Ci tylko funkcja zdjeć panoramicznych w aparacie Pozdrawiam i czekam na zdjęcia całego składu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi