Kamil K. Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 Cześć, Pracuję już nad podstaweczką dla Walentyny. Minimalistyczna, ale tak sobie pomyślałem, że pobawię się trochę i będzie nieco urozmaicony teren i jakieś detale... Najpierw klej do płytek a na to ziemia, kamyki, trawki, etc. Próbnie utrwalałem unigruntem - sprawdza się b. dobrze. Potem nasadziłem nieco trawki... Potem więcej trawki i roślinności.... ... a potem rzeczone "detale" - będzie przydrożna figura i wiejski płotek. Była też drobna przymiarka, co i jak... ... i wreszcie malowanie bazowych kolorków aerografem i pędzelkami mniejszych detali. Pozdrowienia! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Marca 2022 Autor Share Napisano 2 Marca 2022 Cześć, Modelarski zapał w ostatnich dniach mi trochę osłabł, no ale trzeba to finalizować. Pomaziałem detale do podstawki. Płotek: Podmalówka - akryle Oleje: Wincy olejów Figura: Nie wiedziałem, że zacieki z glonów wyszły aż tak jebitne - na żywo tego nie widać, stonuję. Pepeszka. Pierwszy raz próbowałem zrobić coś a'la słoje drewna. Na samej podstawce trochę popracowałem emaliami Ammo, tymi samymi, co na czołgu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Podstawka pierwsza klasa! A te słoje jak modziłes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 To Święty Maciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 10 godzin temu, zaruk napisał: To Święty Maciej? Nie znam się na świętych. 10 godzin temu, orzechu500 napisał: Podstawka pierwsza klasa! A te słoje jak modziłes ? Jeśli o pepeszkę chodzi to po prostu jakieś czerwonawe-pomarańczowe Vallejo kładzione ultra cienkim pędzlem w ultra malutkiej ilości., mocno rozcieńczone. Początkowo efekt niewidoczny, ale jak przeschnie po kilku sekundach to pojawiają się kolorki. Powtarzałem do skutku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 Pacynki: Lepiej w tym momencie nie umiem/nie mam siły/ochoty. Jeszcze muszę ich trochę ubrudzić, żeby wyglądali jak prawdziwi krasnoarmiejcy. Malowałem z grubsza jak ostatnio Kovac, cieniutkimi warstwami, faktycznie fajny i szybki sposób - na pokolorowanie ludków potrzebowałem dwóch wieczorów po ok. 2 godziny. Jeszcze jedno takie posiedzenie i będą w 100% gotowe. Na podstawce wszystko na swoim miejscu. Dodałem jeszcze trochę różnych roślinek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Jakoś przegapiłem ten warsztat, więc miałem okazję sobie przestudiować przed chwilą cały od początku do teraz, bardzo mi się podoba, już się nie mogę doczekać końcowego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Zwrócę tylko uwagę na uszankę u jednego z czołgistów. Teraz pomalowałeś ją jak te produkowane powojnie w Czechosłowacji. Wojenne to trochę temat rzeka. Były to różne kombinację beżów i brązów ale na pewno nie było zieleni z szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 Dzięki. Zobaczę co da się zrobić, nie ukrywam, że malowałem po wzorze z pudełeczka. Może jakiś laserunek z brązowego/beżowego Vallejo trochę zmieni odcień na bardziej odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Marca 2022 Autor Share Napisano 6 Marca 2022 Walentyna właściwie gotowa. Trochę poprawek, m.in. ująłem nieco trawek + pomalowałem np. światełka, o których zapomniałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Super, czekamy na finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Może jeszcze troszkę tego brudu co jest u podstawy wieży dać na te zasobniki na prawym błotniku , czy np pod zbiornik paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi